Soltész Miklós: A vidéken élők továbbra is számíthatnak a kormány támogatására

A vidéken élő emberek továbbra is számíthatnak a kormány támogatására - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Paszabon, a megújult játszótér átadásán.

Soltész Miklós Paszabon

Amikor összefogásról beszélünk, akkor az egész nemzetről beszélünk"

- mondta köszöntőjében Soltész Miklós, hozzátéve, ezért is fontos, hogy a Magyar falu programon keresztül minél inkább segítsék a kistelepülések lakóit.

Kitért arra, hogy a program keretében az elmúlt négy év alatt mintegy 23 ezer pályázatot támogattak szerte az országban, több mint 280 milliárd forint értékben.

Soltész Miklós Paszabon

Ebből a támogatásból részesült Paszab és a közelben sok más település is - tette hozzá.

Ennek eredménye, hogy itt,

Paszabon, egy 1300 lelket éppen, hogy meghaladó településen, több mint 90 millió forintért megvalósultak civil rendezvények, játszóterek épülnek, temetők újulnak meg, útpályázat és sok minden más ingatlanberuházás is történt"

- sorolta.

Soltész Miklós azt mondta, azért fogadta el többedszer a meghívást ebbe a térségbe, mert látta az emberek mindennapi küzdelmét, és azt is, hogy "adott esetben sokkal nehezebbnek tűnő életkörülmények között boldogok tudnak lenni és az összefogást gyakorolni tudják", amit a politikus nagy értéknek nevezett.

Játszótéravatás Paszabon

"Sokan ezt nem látják, adott esetben egyes budapesti politikusok vagy a fővárosban vitézkedő fiatal emberek" - fogalmazott.

Hozzátette:

mi szeretjük és értéknek tartjuk a vidéki életet".

A vidéken élő emberek pedig továbbra is számíthatnak a kormány támogatására.

/A nyitóképen Seszták Oszkár (Fidesz-KDNP), a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés kereszténydemokrata elnöke, Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye kormánymegbízottja, Tajthy Péter (Fidesz-KDNP) polgármester, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős KDNP-s államtitkára, Vinnai Győző, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Gál Zoltán, a Gara-Ép-Ker Kft. tulajdonosa (balról jobbra) átvágják a nemzetiszínű szalagot a megújult játszótér átadásán Paszabon 2022. július 23-án. Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt/

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!