Soproni KDNP: Hagyomány a karácsonyi jótékonykodás

A KDNP Soproni Szervezete az adventi és karácsonyi időszakban jótékonysági kezdeményezésekhez csatlakozva, az ökumene jegyében juttat el adományt a helyi római katolikus és református közösségekbe.

Több éve hagyomány az, hogy az adventi jótékonysági koncert alkalmával az adomány a Szent Imre templom perselyébe kerül, továbbá a jótékonyságik könyvvásáruk teljes bevételét szintén a Szent Imre templomnak szánják az ünnepi kiadások, a rászorulók megsegítésére.

A részönkormányzattal, a helyi nyugdíjasklubbal összefogva szervezett jótékonysági könyvvásáron minden alkalommal külön egy KDNP-könyvsarkot

biztosítanak, ahol egyházi kiadványok, kereszténydemokrata szellemiséget és küldetést megjelenítő könyvek is fellelhetők, amelyek keresettek ésn épszerűek is  - mondta el Tóth Éva. a KDNP Soproni Szervezetének elnöke.

Ny

- Az előző évekhez hasonlóan a soproni református egyházközségnek - az ő adománygyűjtő felhívásukhoz csatlakozva -  élelmiszer-adományt vittünk, amelyet dr. Barta Zsolt lelkésznek adtunk át. 

Yop

Szeretnénk azt, hogy az ünnepekhez kötődő jótékonykodásunkról való híradással minél többeket arra késztessünk, hogy észrevegye és segítse a nélkülözőket, a támogatásra szorulókat az elesetteket, amint maga, a Megváltó Krisztus is tette, és azt is szeretnénk, hogy ne csak advent vagy karácsonyt idején forduljunk segítőszándékkal, szeretettel embertársaink, egymás felé.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!