Sümegen tartott frakcióülést a KDNP

A Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselői ferences atyák meghívására közös lelkigyakorlaton vettek részt, majd frakcióülést tartottak a Veszprém megyei Sümegen.

 

KDNP FrakcióA KDNP országgyűlési képviselőcsoportja Sümegen ülésezett (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Ferences atyák meghívására Sümegre érkeztek csütörtökön a KDNP frakció tagjai, ahol közös lelkigyakorlaton vettek részt. Ezt követően frakcióülésre került sor, ahol áttekintették az előttük álló időszak törvényalkotási feladatait. Szó esett a költségvetés kapcsán felmerült kérdésekről is.

KDNP FrakcióHarrach Péter, a KDNP alelnöke, parlamenti frakcióvezető; Semjén Zsolt, a KDNP elnöke és Latorcai János frakcióigazgató, a KDNP Országos Választmányának elnöke a sümegi tanácskozáson (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Az adósságcsapdába került családokkal összefüggésben egyeztettek a különböző adósmentő lehetőségekről, annak kibővítési lehetőségeiről.

Beszéltek a fogyasztóvédelem további korszerűsítéséről, kiszélesítéséről. Hosszan elemezték a képviselőcsoport tagjai a nyugdíjrendszer és a gyermekvállalás összekapcsolásának opcióit. Szociális kérdések is szóba kerültek. A hajléktalanság és a közterület rendjének biztosításának kapcsolata is felmerült. A tanácskozás témái közé az ápolási díj emelésének lehetősége is bekerült.