Szászfalvi László: Egyszerűsödik az örökbefogadás folyamata

Szászfalvi László (KDNP) arra volt kíváncsi Országgyűlésben, hogyan gyorsítható és egyszerűsíthető tovább az örökbefogadás folyamata? Kiemelte: társadalom alapértéke a család, és a kormány társadalompolitikájának egyik alappillére a családközpontú gyermekvédelem kialakítása.

Szászfalvi László (KDNP), országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes
    
Felidézte az eddigi kormányzati intézkedéseket is, amelyek ösztönözték az örökbefogadást. Példaként hozta az örökbefogadói díjat, és az örökbefogadói gyest. Fontosnak tartotta, hogy idősebb, örökbefogadást tervezők is bekerülhessenek a rendszerbe.
    
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkár kiemelte: a gyermekeknek és gyermektelen családoknak is az az érdeke, hogy az örökbefogadás folyamata minél gyorsabb legyen.
    
Kitért arra a parlament előtt lévő törvényjavaslatra, amely szerint kilenc hónapnál is rövidebb lehet a teljes eljárás folyamata.
    
Rámutatott: az örökbefogadás kétharmada a gyermekvédelem területéről történik, ezért is igyekeztek családközpontú gyermekvédelmet kialakítani és a nevelőszülőséget népszerűsíteni.
    
A képviselőtársa által említett intézkedések mellett kitért az anyasági támogatásra is, illetve arra, hogy számos adminisztráció csökkent, határidő gyorsító lépések történtek már eddig is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!