Szászfalvi László: Hosszú távon is fenntartható az online árfigyelő rendszer működtetése?

Szászfalvi László, a KDNP országgyűlési képviselője sikeresnek értékelte a két és fél hónapja bevezetett online árfigyelő rendszer működését hétfőn a parlamentben, hangsúlyozva, hogy az eszköz hozzájárul az infláció csökkentéséhez.

Felhívta a figyelmet arra: a rendszer újabb felhasználóbarát funkciókkal bővült, egyebek között egy szabadon összeállítható bevásárlólista segíti a fogyasztókat a vásárlási döntéseik meghozatalában. Azt kérdezte:

hosszú távon is fenntartható-e az online árfigyelő rendszer működtetése?

 

Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkára szerint a kormány elkötelezett a családok védelme érdekében, ezt szolgálja az árfigyelő rendszer is. Szerinte a rendszer hatékonynak bizonyult, átlagosan 7 százalékkal csökkentette az árakat. Jelezte: folyamatosan dolgoznak a rendszer fejlesztésén, hamarosan élesedik a térképes boltszűrő, zajlik a hivatalos mobilapplikáció fejlesztése és a termékkategóriák bővítése is. Közölte: a kormány az infláció, valamint a „multik profitéhségének” alakulása függvényében dönt arról, hogy december 31. után is szükség lesz-e az árfigyelő rendszer működésére.       

A képviselő elfogadta a választ.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!