Szászfalvi László: Modern kampuszhoz juthat a Károli Gáspár Református Egyetem

Szászfalvi László, a KDNP vezérszónoka kedden a parlamentben felidézte: 2010-ben a kormány paradigmaváltást hajtott végre, az állam és egyházak nem szemben állnak egymással és nem is egymás mellett léteznek, hanem a minőségi együttműködésükön van a hangsúly. Ez nem jelenti azt, hogy mindig mindenben egyet kell érteniük, de folyamatos a dialógus a magyar társadalom segítése érdekében.     

 

Kiemelt célként jelölte meg, hogy a felsőoktatás területén tovább bővítsék a kapacitásokat és újabb lehetőségeket teremtsenek.

A most tárgyalt javaslat a református egyház minél hatékonyabb és korszerűbb munkája érdekében született - mondta, kiemelve, hogy a Károli Gáspárt Református Egyetem hazánk egyik kiemelt oktató-kutató közössége.

Az intézmény eddig nem rendelkezett a modern kor kihívásainak megfelelő kampusszal, az egyetem karai szétszórtan működtek, amely nem segítette sem a hatékonyságot, sem a hallgatói identitás kialakítását, megerősítését.

Az intézmény megalakulásának 30. évfordulójára és a fentiekre is figyelemmel a KDNP támogatja a javaslatot – mondta, hangsúlyozva: eljött az ideje a református egyetem fejlesztésének és támogatásának.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!