Széchenyi Aranyérem kitüntetésben részesült Prof. Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke

A Széchenyi Tudományos Társaság Alapítvány névadójának, a Legnagyobb Magyarnak egyik legfontosabb intelmét szem előtt tartva, miszerint az ember annyit ér amennyit használ, 2006 óta évről évre a Társaság legrangosabb elismerésének számító Széchenyi Aranyérem kitüntetésben részesíti mindazokat, akik különösen sokat tettek a szabadságért, a függetlenségért és a demokráciáért.

Prof. Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a KDNP Országos Választmányának elnöke és felesége, Latorcai-Ujházi Aranka (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Ebben az évben Prof. Dr. Latorcai János, az Országgyűlés Alelnöke szakmai-tudományos munkássága, valamint közéleti-politikai tevékenysége elismeréseként érdemelte ki a rangos díjat, melyet korábban a tudomány, a kultúra és a közélet olyan neves személyiségei vehettek át, mint Prof. Dr. Kosáry Domokos és Prof. Dr. Vizi E. Szilveszter, a Tudományos Akadémia néhai elnökei, vagy éppen Václav Havel, a Cseh Köztársaság egykori elnöke és Joschka Fischer korábbi német külügyminiszter.

Latorcai János Prof. Dr. Latorcai János átveszi a kitüntetést (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Az Alapítvány kuratóriumának döntése alapján idén Prof. Dr. Latorcai János mellett Dr. Bajkai István képviselő úr, valamint Dr. Patarcsics Éva kardiológus-főorvos asszony részesült eme rangos elismerésben.

Dr. Patarcsics ÉvaDr. Patarcsics Éva (jobbra) átveszi a kitüntetést (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Dr. Bajkai István

Dr. Bajkai István országgyűlési képviselő, a törvényalkotási bizottság alelnöke (balra)