Szent Márton ünnepe a soproni Jereván lakótelepen

A KDNP Soproni Szervezetének is köszönhetően honosodott meg és vált hagyománnyá Szent Márton ünnepe a soproni Jereván lakótelepen.

Évről évre lámpás felvonulás, majd a járványidőszak óta a Trefort téri Óvoda és a Jereván lakótelepi Kék Tagóvoda óvodásainak Szent Márton-napi lámpásaiból rendezett szabadtéri kiállítás teremt ünnepi hangulatot a lakótelepen.

Szent Márton-nap Sopronban

Tóth Éva helyi KDNP-elnök, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzatának önkormányzati képviselő-elnöke elmondta: mára már a Szent Márton-nap egy várva várt, igazi közösségi ünnepévé vált a Jereván lakótelepnek, amelynek sikere és népszerűsége elsősorban nemes tartalmában, üzenetében, értékrendje szerinti, közösségeket összekovácsoló erejében rejlik. Minden alkalommal fontos, hogy a lakótelepen lévő Szent Imre templom plébánosa részvételével az ünnep szakrális üzenetével kezdődjék az esemény.

Szent Márton-nap Sopronban

Szent Márton életpéldája és az ünnepnap, a legkisebbek lámpásainak fényei emlékeztessenek minden arra járót az üzenetre: jónak kell lennünk, minden körülmények között jónak kell maradnunk, szeretetben – hangsúlyozta Németh István, a Szent Imre templom plébánosa azt megelőzően, hogy megnyitotta a szabadtéri lámpáskiállítást.

Szent Márton-nap Sopronban

Ezt követően helyi közösségek a jeles naphoz kapcsolódó ünnepi műsora a Szent Márton-napi néphagyományokat elevenítette fel. Felléptek a Jereváni Kék Tagóvoda óvodásai, a Jereván-Lővéri Nyugdíjas Klub, a Fajkusz Banda és természetesen nem maradhatott el libás falatkák kóstolója sem.

A lámpáskiállítást a Szent Márton-napi hétvégén a Jereván lakótelepen a Teleki Pál u. 20. szám előtti téren mindenki megtekintheti.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!