Összes vállalás: 156 kereszt
Bács-Kiskun megye: 1 kereszt
Baranya megye: 11 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 3 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 3 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 156 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

A Szuverén Máltai Lovagrend kitüntette Azbej Tristant

A Szuverén Máltai Lovagrend a Pro Merito Melitensi kitüntetés parancsnoki keresztjével tüntette ki Azbej Tristant, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkárát - közölte a rend budapesti nagykövetsége pénteken az MTI-vel

A közlemény szerint az elismerést Ugron Imre, a Szuverén Máltai Lovagrend budapesti rendkívüli és meghatalmazott nagykövete csütörtökön adta át az államtitkárnak.

Azbej Tristan kitüntetése

A Pro Merito Melitensi kitüntetés olyan érdemek elismerésére szolgál, amelyek segítik a rend több mint kilencszáz éve változatlan küldetésének megvalósítását: a hit védelmét és a betegek, elesettek támogatását - idézték Ugron Imrét.

A nagykövet elmondta:

a lovagrend évek óta együtt dolgozik a Hungary Helps programmal, egyebek mellett a közel-keleti keresztények érdekében.

Közös munkáik közül kiemelte egy elpusztított kórház újjáépítését Irakban, a ninivei térségben és a Libanonban, a bejrúti kikötői robbanás miatt romba dőlt keresztény negyed lakóinak támogatását az újjáépítésben és az élet újrakezdésében.

Azbej Tristan kitüntetése

Hozzátette: a Máltai Lovagrend a világ 120 országában nyújt segítséget önállóan vagy kormányokkal és más szervezetekkel együttműködve.

Azbej Tristan személyesen is sokat tett azért, hogy a lovagrend és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkárság között 2019-ben megkötött együttműködési megállapodás sikeres legyen,

és a magyar kormány támogatásával helyben tudjanak segítséget nyújtani a rászorulóknak.

Azbej Tristan a kitüntetés átvétele után elmondta, különös értéke van annak, hogy egy olyan szervezettől kapja az elismerést, amelynek több mint 900 éves tapasztalata van az elesettek támogatásában, és amely az ötéves Hungary Helps program harcostársa. Hozzátette: az együtt végzett munka során megtapasztalhatta azt, hogy nemcsak adnak, a magyar emberek jóvoltából, hanem kapnak is: élő példát az erős hitre, amelyre Európának most nagy szüksége van.

Azbej Tristan kitüntetése

A közlemény szerint az eseményen jelen volt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, miniszterelnöki biztos, Marwan Sehnaoui, a Libanoni Máltai Lovagok Szövetségének elnöke, Szabadhegy Kristóf, a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének elnöke és Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke.