Tárnokon megnyitotta kapuit a felújított Heinrich Antal Ház

Az elmúlt hónapokban – önkormányzati döntés alapján, önkormányzati költségvetésből – újjáépítették a művelődési ház nagytermét, amellyel település történetének legnagyobb kulturális beruházása valósult meg – írja a tarnokhir.hu. A közel 100 éves épületrész elbontása után csaknem 10 hónapon át zajlottak a munkálatok, most viszont a helyi közösségek nagy örömére elérkezett a várva várt átadás pillanata.

Aradszki András, a KDNP országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettes (b), Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára átvágják a szalagot a felújított Heinrich Antal Ház átadási ünnepségén (Tárnok, 2019.04.25. KDNP fotó: Váli Miklós)

A rendezvényen többek között részt vesz Soltész Miklós, Egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, valamint dr. Aradszki András országgyűlési képviselőnk is. A programot fellépésével színesítette a Bara zenekar, Gulyás Ferenc, hangszerkészítő pánsíp előadása, valamint a Hajtóka Egyesület Néptánccsoportja és Népdalköre is.

TárnokA felújított Heinrich Antal Ház (Tárnok, 2019.04.25. KDNP fotó: Váli Miklós)

Az ünnepélyes megnyitóra április 25-én, 15 órai kezdettel került sor.  A szervezők közel három órás műsorral készültek az érdeklődők számára.

Soltész Miklós, Aradszki András

A Heinrich Antal Ház átadási ünnepsége (Tárnok, 2019.04.25. KDNP fotó: Váli Miklós)

A művelődési ház nagytermének tetőszerkezete megöregedett, elérte teljesítőképessége határát. A feltárt vizsgálati adatok tükrében – miszerint a falazat nem bírná el a mai szabványoknak megfelelő tetőszerkezetet – az önkormányzat úgy döntött, hogy a színháztermet újjáépítteti. Az építés tavaly nyáron kezdődött el, és idén tavasszal fejeződött be. A munkálatok során azonban nemcsak a színházterem újult meg, hanem kijavították az átrium fedését, és befejezték az emeleten a szerkezetkész állapotban lévő termeket.

Soltész MiklósSoltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a felújított Heinrich Antal Ház átadási ünnepségén (Tárnok, 2019.04.25. KDNP fotó: Váli Miklós)

A Tárnoki Közösségi Színtér teljes csapata – az épület műszaki átadását követően – folyamatosan azon dolgozott, hogy a megnyitó időpontjára minden helyiséget patyolat tisztára varázsoljon, illetve a kiállítótermeket és az emeletre átköltöztetett könyvtárat berendezze. Korábban az előadások próbája is megtörtént, azaz elsőként léphettek az újjáépített nagyterem vadiúj színpadjára a helyi hagyományőrző csoportok, illetve a Bara zenekar is.

Aradszki AndrásAradszki András, a KDNP országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettes beszédet mond az átadási ünnepségen (Tárnok, 2019.04.25. KDNP fotó: Váli Miklós)

Bara zenekar