Tatán és Hatvanban ültetett fákat a KDNP

Szerdán Tatán és Hatvanban folytatódott a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) Ültessünk, hogy élhessünk! elnevezésű faültetési kezdeményezése.

fák

Tatán Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője elmondta, azt szeretnék üzenni a faültetési akcióval, hogy a kereszténydemokratáknak fontos a teremtett világ védelme, és aki fát ültet, az a jövőbe vetett bizalomról tesz tanúságot.

Elutasítjuk azokat a méregzöld ideológiákat, ahol az embert és a természetet szembeállítják egymással. Mi azt gondoljuk, hogy az embernek a teremtettségünk okán a természettel összhangban kell élnie”

– jelentette ki a képviselő.

A politikus hozzátette, a teremtett világ érdekében csak akkor tudnak tenni, ha béke van, ezért a fásítási program másik üzenete a béke.

A fák a béke üzenetét hordozzák. Ezzel a programmal szeretnénk nyomatékosítani, hogy éljünk a teremtett világgal harmóniában, és törekedjünk minél jobban a békére! – mondta Nacsa Lőrinc.

Hatvanban Aradszki András, KDNP-s országgyűlési politikus emlékeztetett:

azért indították el a kezdeményezést, hogy a „jövőnek szóló” faültetéssel segítsék a bolygót és az őseinktől örökölt természeti értékek megőrzését, majd továbbadását.”

Ennek elengedhetetlen feltétele a felelősségvállalás, melynek csak egyik, bár fontos pillére a parlament és a kormány által is támogatott nemzetközi klímavédelmi intézkedéscsomag – húzta alá. Emellett azonban fontos a zöld megújulás programjának mielőbbi és minél szélesebb körű megvalósítása is - tette hozzá, jelezve: ennek lényege, hogy az energiatermelés kevesebb üvegházhatású gázt bocsásson ki.

A magyar klímavédelmi törvény egyik sarokpontja, hogy Magyarország 2050-re elérje a klímasemlegességet, azaz a kibocsátott káros anyagok mennyisége annyira redukálódjon, amennyit a természet képes fenntarthatóan semlegesíteni.

Ehhez a célhoz a döntéshozatali szintű nagy lépések mellett számtalan olyan kis lépés vezet, mint az Ültessünk, hogy élhessünk! akció, melyhez Hatvan is lelkesen csatlakozott”

– mondta az országgyűlési képviselő.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!