Tizenhét szervezettel kötött stratégiai együttműködési megállapodást Navracsics Tibor

Tizenhét tudományos, egyházi, karitatív, érdekképviseleti és civil szervezet képviselőjével kötött stratégiai együttműködési megállapodást Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, a KDNP politikusa kedden Budapesten, miután a múlt héten 13 felsőoktatási intézménnyel kötött ilyen egyezményt.

A megállapodások aláírása előtt a miniszter arról beszélt: reményei szerint olyan együttműködési keretet létesítenek, ami lehetővé teszi, hogy időről időre, szervezetten és intézményesített módon beszéljenek egymással jogszabálytervezetek tartalmáról, stratégai célokról, „és általában Magyarország állapotáról”.

A területfejlesztés kényelmes és tágas keretet nyújt ehhez, hiszen minden, ami Magyarországon történik, valamilyen területi dimenzióval bír

 

– jegyezte meg Navracsics Tibor.

A miniszter emlékeztetett: 2010-ben fogadta el az Országgyűlés a jogalkotásról szóló törvényt, ami bevezette az intézményesített társadalmi konzultációt. Ennek lényege az volt, hogy a jogszabályokat kidolgozó szaktárcák rendszeresen kapcsolatot tartsanak azokkal a szervezetekkel, intézményekkel, amelyek azon a területen speciális tudással bírnak.

A nagy jogalkotási rohamban ez kicsit feledésbe merült, ezért gondoltuk úgy, hogy most, amikor megalapozhatunk egy szakpolitikát, ismét azokhoz fordulunk, akik sokkal többet tudnak erről a szakpolitikáról, mint mi, akik a gyakorlatban űzik ezt, ott vannak a terepen, találkoznak az emberekkel, szembesülnek a hétköznapi gondjaikkal, vagy adott esetben hivatásszerűen gondolkodnak a megoldásra váró helyzetek megoldásán – fejtette ki Navracsics Tibor.

Tanulni sohasem késő és mindenkitől lehet - fogalmazott a területfejlesztési tárca vezetője.

Navracsics Tibor hangsúlyozta: abban bízik, hogy a stratégiai megállapodásokkal olyan sokszereplős, egyenlőségen alapuló kapcsolatrendszer alakul ki, ahol mindenki tud tanulni a másiktól.

Ez a magasabb, jobb színvonalú jogszabályokban és a professzionális munkában hálája meg magát

 

– mondta.

A miniszter kedden a Baptista Szeretetszolgálat, az Együtt Európáért Alapítvány, az Ister-Granum Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás, a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Magyar Urbanisztikai Társaság, a Magyar Vöröskereszt, a Megyei Jogú Városok Szövetsége, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége, a Nemzeti Ifjúsági Tanács, a Népfőiskola Alapítvány, a Neumann János Nonprofit Kft., az Ökumenikus Segélyszervezet, a Pons Danubii Európai Területi Együttműködési Csoportosulás és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége képviselőivel írt alá stratégiai partnerségi megállapodást.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!