Több gyermek születik ott, ahol számíthatnak a nagyszülők segítségére

Az idősek világnapján újra és újra tudatosítanunk kell magunkban, hogy tiszteletünk mellett mi mindenért tartozunk hálával szüleinknek, nagyszüleinknek. Az előttünk járó nemzedékek háborúkat, forradalmakat, megszállást, elnyomást és megannyi nélkülözést kellett, hogy elszenvedjenek, és össze kellett fogniuk, hogy nemzetünk és családjaink minden egyes történelmi vagy egyéni csapás után újrakezdjék az életüket.

A KDNP közleménye az idősek világnapján.

Éppen ezért hála, tisztelet és megbecsülés kell, hogy az osztályrészük legyen. Fontos feladatunk, hogy a kormányzás felelősségével figyeljünk az idősek problémáira, és segítsük őket a nehéz élethelyzetekben. A magyarság jövője szorosan összekapcsolódik a családok lehetőségeivel, ezért a polgári kormány azon igyekezete, hogy támogatja a gyermeket vállaló házaspárokat, önmagán túlmutató jelentőségű. A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) legutóbbi kutatása szerint több gyermek születik olyan családban, ahol számítani lehet a nagyszülők aktív segítségére a mindennapokban. Ezt segíti a „Nők 40” program is, amely lehetővé teszi a nők 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulását. Ez megerősít minket, kereszténydemokratákat, hogy jó úton haladunk, amikor a generációkat együtt és külön-külön is megsegítjük, hogy gondtalanabbul élhessenek és szeretetközösségükben több gyermeket vállaljanak a fiatal párok.

Fotó:123rf

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!