Több mint kétezer program az idei Művészetek Völgye fesztiválon

Teljes a 32. Művészetek Völgye programja: az összművészeti fesztivál csaknem 2200 zenei, irodalmi, színházi, családi és egyéb eseménnyel várja a látogatókat július 21. és 30. között Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, a KDNP politikusa a rendezvénysorozat szerdai budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a Művészetek Völgye a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) projekt gazdag programkínálatának egyik legmegbecsültebb eleme, a környék egyik legrégebbi és legsikeresebb kulturális attrakciója.

A kultúra nem csupán a szabadidő eltöltésének egy módja: közösségeket hoz mozgásba és gazdasági tényező is tud lenni

 

– hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve, hogy Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend nemcsak megszokták, magukévá tették a Művészetek Völgyét, hanem a gazdaságuk részévé is vált.

Mint kiemelte, a VEB2023 programrégióhoz 116 település csatlakozott. A közös cél az, hogy az EKF évad lendülete 2023 után is megmaradjon, olyan térséggé téve a környéket, ahol a kultúra, a kreatív ipar és a szolgáltatások gazdaságfenntartó és – fejlesztő erővé válnak – hangsúlyozta.

Navracsics Tibor elmondása szerint az első adatok biztatók: 2023 első negyedévében 260 ezer külföldi turista érkezett a régióba, ami 27 százalékos növekedést jelent a korábbi évek hasonló időszakához viszonyítva.

Závogyán Magdolna, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára a sajtótájékoztatóra küldött üzenetében azt emelte ki, hogy a Művészetek Völgye bő három évtizede íveli át a hazai kulturális életet, évről évre új elemeket csempészve a bevált „építőkockák” közé.

Mint fogalmazott, a Művészetek Völgyében élményt, ihletet és elmélyülést keresnek a kultúra szerelmesei; a fesztivál vonzereje az összművészeti palettán túl az együttalkotás érzése.

Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye igazgatója elmondta, hogy 3 faluban több mint 40 helyszínen, mintegy 2200 programmal készülnek, így naponta átlagosan 220 esemény várja majd a látogatókat.

A fesztivál 10 napja alatt új és megújult zenei helyszínek, még több színház és gyerekprogram, irodalom és kiállítás tölti meg élettel Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend udvarait – emelte ki.

A Művészetek Völgye a könnyűzenétől a világzenén és a jazzen át a klasszikus zenéig, a kortárs tánctól az újcirkuszig, a színháztól az irodalomig, a filmtől a képzőművészetig szinte minden műfajban kínál programokat, de az érdeklődők workshopokon, jógán, gyerekfoglalkozásokon és biciklitúrán is részt vehetnek, vagy elmerülhetnek a kézműves vásár forgatagában.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!