Több pénz jut a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására

Több mint 2,2 milliárd forinttal több pénz jut jövőre a költségvetésből a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára szerdán a Vas megyei Iváncon.

Fülöp AttilaCsizi Péter a FŐKEFE, a Kézmű és ERFO közhasznú nonprofit társaságokból álló cégcsoport ügyvezető igazgatója, Fülöp Attila szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár és Varga Annamária intézményvezető (balról jobbra) Iváncon, a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Vas Megyei Szakosított Otthonban, az ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. új telephelyének átadásán 2020. augusztus 12-én. Több mint 2,2 milliárd forinttal több pénz jut jövőre a költségvetésből a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására (Fotó: MTI / Varga György)

Fülöp Attila (KDNP), a Vas Megyei Szakosított Otthonban az ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. új telephelyének átadásán elmondta: 2021-ben 45,6 milliárd forint jut a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának támogatására.

A támogatás növelése azért fontos – tette hozzá az államtitkár –, mert a megváltozott munkaképességű vagy a fogyatékossággal élő embereknek is természetes igényük, hogy dolgozzanak, és a munkájukért olyan fizetést kapjanak, amellyel otthonukban, vagy akár egy bentlakásos intézményben biztosíthatják a megélhetésüket.

Fülöp Attila szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár (elöl, balra) Iváncon, a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Vas Megyei Szakosított Otthonban, az ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. új telephelyének átadásán 2020. augusztus 12-én. Több mint 2,2 milliárd forinttal több pénz jut jövőre a költségvetésből a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására (Fotó: MTI / Varga György)

Fülöp Attila azt mondta: Magyarországon jelenleg 1600 szociális bentlakásos intézmény működik, amelyekben idősek, fogyatékossággal élők, pszichiátriai vagy szenvedélybetegek élnek, számuk meghaladja a százezret.

Ezek az intézmények akkor kerülnek a figyelem középpontjába, ha valamiféle probléma adódik – jegyezte meg, hangsúlyozva: a mindennapjaikról, az intézmények segítő munkájáról, az ott dolgozók áldozatvállalásáról kevés szó esik.

Úgy fogalmazott: a szociális területen végzett munka a közösség érdekében vállalt munka, közösségi szolgálat, amely több figyelmet és elismerést érdemel.

Fülöp AttilaFülöp Attila szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár (középen) Iváncon, a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Vas Megyei Szakosított Otthonban, az ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. új telephelyének átadásán 2020. augusztus 12-én. Több mint 2,2 milliárd forinttal több pénz jut jövőre a költségvetésből a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására (Fotó: MTI / Varga György)

Csizi Péter, a FŐKEFE, a Kézmű és ERFO közhasznú nonprofit társaságokból álló cégcsoport ügyvezető igazgatója köszöntőjében elmondta: cégeik 9500 embert foglalkoztatnak, dolgozóik 85 százaléka megváltozott munkaképességű ember.

Céljuk, hogy az országban mindenhol, ahol arra igény van, legyen telephelyük. Örömtelinek nevezte,  hogy idén, a koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére, ötszázzal növelni tudták az általuk kínált munkahelyek számát.

A Vas Megyei Szakosított Otthonban az új telephelyen fedeles iratfűzőket gyártanak, termékeiket az egyik legnagyobb papír-írószer kereskedelmi hálózaton keresztül értékesítik.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!