Tornacsarnokot avattak a komáromi Szent Imre iskolában

Csaknem 1,2 milliárd forint kormányzati támogatással megépült tornacsarnokot adtak át a Győri Egyházmegye beruházásában a komáromi Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvodában pénteken.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke az épület megáldása előtt kiemelte, az egyházi oktatási intézmények fejlesztésének célja, hogy olyan fiatalokat „neveljünk, akik felnőttkorukban is bírják a nehézségeket”.

Olyan fiatalokat neveljünk, akik a családot, a nemzetet, a hazát és Istent is szeretik

 

– mondta az államtitkár.

Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta: a fejlesztés az iskola fennállásának 25. évfordulójára készült el.

A katolikus iskola újjáépítése Komáromban jelképezi azokat a törekvéseket, amelyekkel az egyházak a kitaszítottság után újra részt vállalnak az évszázadokon át ellátott feladatokból, „építve keresztény országunkat” – hangsúlyozta a politikus.

Radziwonné Vörös Zsuzsanna intézményvezető tájékoztatása szerint a tornatermet a belső iskolaudvarban építették fel.

A létesítmény egy kézilabdapálya befogadására alkalmas csarnokból és az öltözőt, továbbá a kiszolgáló blokkokat befogadó kétszintes épületből áll.

Az épületet és használóit Veres András, a Győri Egyházmegye püspöke, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke áldotta meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!