Törvénybe foglalt családvédelem

Nacsa Lőrinc, a KDNP szóvivője átfogó karácsonyi interjút adott a kormány családpolitikájáról. „El kell kerülni, hogy a jövőben ismét veszélybe kerülhessen a gyermeket nevelő családok gazdasági biztonsága. Ezért is fontos, hogy a családvédelemről szóló nemzeti konzultáció eredményéből végül törvény szülessen” – fogalmazott a kereszténydemokrata honatya.

A képviselő a Hangolóban emlékeztetett: 2010 előtt bármilyen gazdasági nehézség adódott az országban, a balliberális kormányok megszorító politikájának kárvallottjai első körben mindig a családok voltak. A képviselő ide sorolta, hogy 2002 és 2010 között elvették az egy- és kétgyermekesek adókedvezményét, eltörölték a három éves gyes-t, elvették az otthonteremtési kedvezményt, bölcsődéket, óvodákat, iskolákat zártak be, vagy adókat emeltek. Ugyancsak ebben az időszakban „hajszolták az embereket a devizahitelekbe”, amelynek veszélyeire az akkori Nemzeti Bank vezetése sem hívta fel a figyelmet.

Nacsa Lőrinc hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP a kezdetektől azt tűzte zászlajára, hogy a polgári kormány számára a család az első! Ennek fontossága utóbb abban is beigazolódott, hogy ma már Európa egyes országai egy másik megoldást keresnek a népesedési problémákra, ami a bevándorlás ösztönzése. Ezt azonban politikailag korrekt módon igyekeznek úgy hívni, hogy a „jövőbeni munkaerőpiaci kihívásokat igyekeznek kezelni”. Nacsa Lőrinc ezért is tartja fontosnak, hogy a családvédelemről szóló nemzeti konzultáció eredményéből végül törvény szülessen!

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!