Tovább erősödött a kereszténydemokraták jelenléte Magyarországon

Újrázó és új polgármesterek, valamint képviselők sora fémjelzi azt, hogy erős a KDNP jelenléte az önkormányzatokban országszerte. Mindez a kemény munka eredménye ott, ahol a helyi és az országos együttműködést komolyan vették jelöltjeink. A KDNP sikere a helyi közösség sikere is. Ahol most nem sikerült, ott pedig legyen tanulság, hogy csak egységben van erő.

Ugyanakkor büszkeséggel töltheti el minden kereszténydemokrata harcostársunkat, hogy

a június 9-i önkormányzati választáson a vártnál is jobb eredményt sikerült elérnie a KDNP-nek,

jobbat, mint öt évvel ezelőtt. Kereszténydemokrata településvezetőink és helyi képviselőink – általában a Fidesszel szövetségben, de több helyen önállóan indulva is –, kimagasló sikereket értek el a választáson. Győzteseink a szavazók bizalmából, Hazánk érdekében fognak dolgozni a jövőben is valamennyi vármegyei közgyűlésben, és az ország összes választókerületében.

Összesen

103 kereszténydemokrata polgármesternek szavaztak bizalmat a választók

június 9-én, amely jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a kormánypártok – a Kereszténydemokrata Néppárt a Fidesszel baráti szövetségben –megnyerjék az önkormányzati választásokat.

Latorcai CsabaLatorcai Csaba, a KDNP ügyvezető alelnöke

A teljesség igénye nélkül Tatán Michl József polgármester úrnak, Kalocsán Filvig Gézának, Mezőkövesden Fekete Zoltánnak újabb öt évre szavaztak bizalmat a helyiek. Hatvanban Horváth Richárd bajtársunk, Diósjenőn Székely József, Sülysápon pedig Horinka László aratott ismét győzelmet. Sikerült újráznia Mátészalkán Hanusi Péternek, Kőszegen Básthy Bélának és Kisvárdán Leleszi Tibornak.

A sajtó is kiemelten foglalkozott Albertirsával, ahol Jutasiné Klein Kitti, a KDNP önálló jelöltjeként lett a település vezetője. Jutasiné Klein Kitti és maroknyi csapata bizonyította, hogy milyen hatalmas eredményre képes a kereszténydemokrata lelkesedés, és az abból táplálkozó sok-sok éves kitartó, építkező munka. Képes legyőzni hosszú-hosszú évek óta regnáló polgármestert, képes legyőzni erős kapcsolatokkal rendelkező, a maga szakterületén ismert és elismert szakembert is. Biztosak vagyunk abban, hogy Jutasiné Klein Kitti vezetésével Albertirsa soha nem látott fejlődő pályára fog állni az elkövetkezendő években.

De szintén új polgármesterünk Thumáné Kauzál Melinda Piliscsabán, Ludas László Nagyatádon és Ambrus Gábor is Balatonkenesén. A Nógrád vármegyei Vizsláson a polgármestert és a hatfős testületet is a KDNP adja. Velük tovább haladhat Magyarország a megkezdett úton, mely a családok támogatását, szuverenitásunk védelmét és Hazánk további fejlődését hivatott elősegíteni.

Egy folyamatosan változó, bizonytalan világban, egy rendkívüli választáson vagyunk túl. Vasárnap a magyar emberek ösztönösen érezték és tudták, hogy most óriási a tét, s ennek fényében adták le szavazataikat.

Mi, kereszténydemokraták büszkék vagyunk nemzetünk bölcsességére, higgadtságára és békeszeretetére, amellyel a békepárti erők fölényes sikerét hozták el.

A magyarok tehát a békét választották a háború helyett. Az önkormányzatival egyidőben megtartottuk az európai parlamenti választást is.

Kereszténydemokrata bajtársunk, Hölvényi György újabb öt évig lehet a kereszténydemokrácia egyik szószólója az Európai Parlamentben,

és a kereszténydemokraták egyik védelmezője az Európai Néppártban. Barátunk sikere, a magyar kereszténydemokrácia ünnepe is egyben. Az már most látszik, hogy rengeteg küzdelmet kell majd megvívnia a következő ciklusban is, ezúton kívánunk neki sok erőt és kitartást a kemény ütközetekhez.

A köszönet hangján kell szólnunk minden jelöltünkről, akik emberfeletti erővel dolgoztak a legjobb eredmények eléréséért. A számok mögött ezernyi önkéntes és aktivista fáradhatatlan segítsége is meghúzódik, akik nélkül elképzelhetetlen lett volna egy ilyen nagyarányú siker.

A választópolgárok az Európát és a Hazánkat érintő legfontosabb kérdésben egyértelmű üzenetet küldtek a Nyugatnak: a békét választották a háború helyett,

nem kérnek a genderpropagandából és az illegális bevándorlókból sem.

E helyett a józan ész politikáját, a nemzeti szuverenitás megerősítését és a keresztény civilizáció védelmét választják. Az európai parlamenti választás eredményei jól mutatják, hogy egész Európában nőtt azoknak a pártoknak az ereje, amelyek a szuverén nemzetek szövetségét, a kereszténydemokrata gyökerekhez való visszatérést támogatják. Úgy tűnik, már megint nekünk, magyaroknak volt igazunk.

Ismét bebizonyosodott az is, hogy a Fidesz-KDNP-pártszövetség továbbra is Európa legsikeresebb politikai ereje.

Ez egy összehangolt és fegyelmezett munka eredménye: a szilárd értékrendnek és a bajtársias szövetségünknek is köszönhető.

Köszönjük a bizalmat annak a több mint 2 millió választónknak, akik szavazatukkal hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország továbbra is egy békés, biztonságos és élhető ország legyen. Ez a kiváló eredmény mindazonáltal még több, még körültekintőbb, szerény és alázatos munkára kell, hogy sarkalljon minket.

A jelenleginél is szorosabb összetartásra van szükség, hogy elért eredményeinket meg tudjuk őrizni és védeni a keresztény kultúránkat folyamatosan támadó, a balliberális térfélről érkező hazugságokkal és gyűlölködéssel szemben.

Erre a küzdelemre hívunk szeretettel Benneteket!

 

Latorcai Csaba

a KDNP ügyvezető alelnöke

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!