Tusványos: A kárpátaljai magyarság helyzetéről

Juhász Hajnalka, a Keresztènydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője is részt vett csütörtökön a kárpátaljai magyarság helyzetéről tartott kerekasztal-beszélgetésen Tusványoson.

A kerekasztal-beszélgetés fő témája az ukrán oktatási törvény és a kárpátaljai magyarság helyzete volt. Brenzovics László KMKSZ elnökkel egyetértettünk abban, hogy a magyar kormány következetes kiállása a kárpátaljai magyarok anyanyelvi oktatási jogáért példaértékű volt.

Kerekasztal-beszélgetés az ukrán oktatási törvényről és a kárpátaljai magyarság helyzetéről, Tusványos, 2018.07.26.

Ukrajnának teljesítenie kell a Velencei Bizottság ajánlásait, valamint a nemzetközi kötelezettségvállalásait. Amíg az ukrán kormány nem biztosítja a szükséges jogi garanciákat és nem folytat érdemi konzultációt a nemzeti kisebbségek képviselőivel, addig a magyar kormány is kiáll eddigi állaspontja mellett a NATO-Ujrajna csúcs, valamint az euroatlanti integráció vonatkozásában.

Juhász HajnalkaJuhász Hajnalka KDNP, országgyűlési képviselő, Orosz Ildikó, a KMPSZ és a beregszászi főiskola elnöke és Buhajla József, Magyarország ungvári főkonzulja a kerekasztal-beszélgetésen

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!