Ugandában tárgyal Hölvényi György a migrációs válság elleni fellépésről

Hölvényi György európai parlamenti képviselő (Fidesz-KDNP) a Fejlesztési Bizottság hivatalos küldöttségének tagjaként Ugandába utazott hétfőn, ahol az EP-képviselők az ország migrációval kapcsolatos intézkedéseit, valamint az uniós segélyprogramok végrehajtását tanulmányozzák a hét során.

Hölvényi György, kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő

A magyar néppárti politikus és a többpárti küldöttség a fővárosban tárgyalásokat folytat Ruhakana Rugunda ugandai miniszterelnökkel, valamint Hilary Onek menekültügyi miniszterrel. Hölvényi Észak-Ugandában találkozik a dél-szudáni polgárháború következtében az országba érkezett menedékkérőkkel, továbbá a képviselők ellenőrzik a menekültek támogatására helyben indított uniós finanszírozású segélyprogramok végrehajtását.

Uganda számára fokozott gazdasági és humanitárius terhet jelent az országban tartózkodó 1.4 millió dél-szudáni menekült ellátása. Az ország stabilitásának megőrzése és a migrációs folyamatok kezelése érdekében hatékony európai és nemzetközi segítségnyújtásra van szükség a régióban, amely az EP-küldöttség tárgyalásainak fő témája lesz a program során.

Hölvényi György
kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő