Újabb gépjárműveket ajánlottak fel a járvány elleni védekezéshez

Újabb tíz – Volkswagen Jetta típusú – gépjárművet ajánlott fel a járvány elleni védekezéshez a Porsche Hungaria Kft. és a Mercarius Kft. a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) számára. A köztársasági elnök felesége az alkalomból az összefogás fontosságát hangsúlyozta csütörtökön Budapesten.

AdományokHerczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete (k) beszédet mond a koronavírus-járvány elleni védekezéshez felajánlott gépjárművek átadásakor tartott sajtótájékoztatón, mellette Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke (j), Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora (j2), Dalnoki Balázs, a Porsche Hungaria Volkswagen márkaigazgatója (b2) és Koleszár Róbert, a Mercarius Kft. ügyvezető igazgatója (b) a Semmelweis Egyetem Belső Klinikai Tömbjének aulájában 2020. december 10-én. Újabb tíz - Volkswagen Jetta típusú - gépjárművet ajánlott fel a járvány elleni védekezéshez a Porsche Hungaria Kft. és a Mercarius Kft. a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) számára. Öt autót az Országos Mentőszolgálaton keresztül a szűrésben részt vevő diákok kapnak, további egy-egy járművet kap az ajkai Magyar Imre Kórház, a Tolna Megyei Balassa János Kórház, budapesti Bethesda Gyermekkórház, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Oktatókórház. (Fotó: MTI /Kovács Tamás)

Herczegh Anita, aki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete, a sajtótájékoztatón kiemelte: a koronavírus-járvány elleni védekezéshez minden ember, minden foglalkozási ág hozzáteheti a maga erejét. Egy autókereskedő cég gépjárművek felajánlásával és flottakezelés biztosításával, az orvostanhallgatók önkéntes tesztelés végzésével - fűzte hozzá.

A védelmi szabályok, köztük a helyes maszkhasználat fontosságáról szólva köszönetet mondott azoknak, akik „eddig is felismerték, hogy mit tehetnek hozzá ehhez az összefogáshoz”.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, az NHKT elnöke arról beszélt: a diákok önkéntességből, a felajánlók nagylelkűségből, az orvosi, egészségügyi személyzet pedig áldozatvállalásból mutat példát. Öt autót az Országos Mentőszolgálaton keresztül a szűrésben részt vevő diákok kapnak, további egy-egy járművet kap az ajkai Magyar Imre Kórház, a Tolna Megyei Balassa János Kórház, budapesti Bethesda Gyermekkórház, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Oktatókórház – ismertette.

Adományok

Az adventre és a közelgő ünnepi időszakra utalva azt mondta: „bármennyire is nehéz lesz az idei karácsony”, az orvosok, az ápolók és a fiatalok emberéletek mentésével és gyógyításával „hatalmas ajándékot tesznek mindannyiunk közös karácsonyfája” alá.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora a felajánlást megköszönve arról beszélt, hogy a járvány kezdete óta az SE hallgatói, rezidensei, szakorvosai „nap mint nap tanúságot tesznek példaértékű helytállásukról”.

Jelezte, az év elején a végzősök 97 százaléka dolgozott valamilyen egészségügyi intézményben önkéntesként, augusztus óta segítik az egyetemi PCR-szűrés kapacitásának bővítését, október 29-e óta részt vesznek az országos mintavételezésben, illetve csatlakoztak az országos pedagógusszűréshez és részt vállalnak a betegellátásban is.

Adományok

Dalnoki Balázs, a Porsche Hungaria Volkswagen márkaigazgatója és Koleszár Róbert, a Mercarius Kft. ügyvezető igazgatója a segítségnyújtás fontosságáról beszélt, felidézve cégeik korábbi - a járvány első és második hullámában – tett felajánlásait is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!