Újabb szereplővel bővül az Apponyi Franciska Jövőműhely Program

A Profield Sales Kft. is csatlakozott a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkársága által indított Apponyi Franciska Jövőműhely Programhoz, amely a gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő fiatalok munkaerőpiaci elhelyezkedését segíti.

FülöpFülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár, a KDNP politikusa szerdán Budapesten, a csatlakozást bejelentő sajtóeseményen kiemelte, azért hozták létre a programot, mert meg vannak győződve arról, hogy a gyerekvédelemben nevelkedő fiatalok számára akkor lehetséges egy stabil kiút, ha a gyermekvédelmen kívüli szereplők is segítő kezet nyújtanak.

Jó gyermekvédelmet csak akkor lehet építeni, ha azt a rendszeren kívüli szereplőknek – például gazdasági társaságoknak – is láthatóvá, elfogadhatóvá teszik, hiszen az ő segítségükre is szükség van a fiatalok munkába állásához”

– hangsúlyozta az államtitkár.

Hozzátette, ahhoz azonban, hogy egy fiatal eljusson a munkába állásig, a gyermekvédelemben dolgozó több ezer emberre van szükség, akik lelkiismeretesen és tisztességesen végzik a munkájukat.

Fülöp Attila elmondta azt is, hogy a jótékonykodásairól ismert grófnőről elnevezett programot tavaly indították, az első együttműködő az Országos Rendőr-főkapitányság volt, de időközben csatlakozott az OPUS GLOBAL Befektetési Alapkezelő Zrt. és az OTP Bank is.

Szeretnék elérni, hogy a gazdasági szereplők is úgy tekintsenek a szakellátásban felnövő fiatalokra, mint a „munkaerő-utánpótlás természetes bázisára” – jelezte az államtitkár.

Zakor Sándor, a Profield Sales Kft. ügyvezetője elmondta, a most aláírt megállapodásban vállalják, hogy a szakellátásban nevelkedő fiatalokkal erősítik csapatukat, és nekik mentorálást, képzést, munkalehetőséget, perspektívát kínálnak.

Az ügyvezető a mintegy 30 éve működő cégcsoportot összetartó és sikeres csapatként jellemezte, amely tárt karokkal várja az új munkatársakat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!