Újraalakult a szarvasi KDNP

Több mint két évtized után újraalakult pénteken a Kereszténydemokrata Néppárt Szarvas Városi Szervezete. Az alapító tagok Szebellédi Zoltán vármegyei elnök és dr. Varju László, a választókörzet országos választmányi tagja jelenlétében titkos szavazással megválasztották a tisztségviselőket. A szarvasi KDNP elnöke dr. Gyalog Gergő, titkára Czifra Szabolcs, gazdasági vezetője Holub Katalin, vármegyei választmányi tagja a korábbi elnök, Varga Rezső lett. További alapító tagok: Hodálik Pál, Horthy György, Istenes Ferenc, Litauszki János és Molnár András. A jelenleg Rómában szolgáló Kiss Imre plébános támogatásával a Szarvasi Szent Klára Plébánián kezdődtek meg tavasszal a keresztények politikai szerepvállalását ösztönző beszélgetések - írta a Facebookon a KDNP Békés vármegyei szervezete. 

Az alapítók küldetésként tekintenek arra, hogy olyan közéleti tevékenységet folytassanak, amely összhangban van a keresztény társadalmi tanítás alapelveivel; szem előtt tartja az emberi méltóságot, valamint szolidaritást tanúsít a helyi társadalom peremén élők iránt. Kiemelt céljuk, hogy a politikai közbeszédben oly módon vegyenek részt, hogy kerüljék a tematizált ügyek túlzott leegyszerűsítésén és félinformációk közvetítésén alapuló populista megnyilvánulásokat. Mind gazdasági, mind kultúrpolitikai kérdésekben az egyéni és közösségi távlatok jobb megértéséhez szeretnének hozzájárulni és felelős magatartásformákra kívánják ösztönözni az embereket.

Gratulálunk a megválasztott tisztségviselőknek! Az újjáalakult szervezetnek a keresztény értékek hiteles politikai képviseletét, a tagság bővülését, jó együttműködéseket, eredményes munkát kívánunk Szarvas város, Békés vármegye és a magyar nemzet szolgálatában!

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!