Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun vármegye: 5 kereszt
Baranya vármegye: 12 kereszt
Békés vármegye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád vármegye: 3 kereszt
Fejér vármegye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron vármegye: 3 kereszt
Heves vármegye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom vármegye: 5 kereszt
Nógrád vármegye: 9 kereszt
Pest vármegye: 4 kereszt
Somogy vármegye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye: 5 kereszt
Tolna vármegye: 4 kereszt
Vas vármegye: 1 kereszt
Veszprém vármegye: 1 kereszt
Zala vármegye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Újraszentelték a helyi KDNP által felújított maroslelei Dessewffy-keresztet

Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke újraszentelte csütörtökön a Csongrád-Csanád vármegyei Maroslele katolikus temploma előtt álló Dessewffy-keresztet, amit 1912-ben emeltek Dessewffy Sándor egykori csanádi püspök emlékére. A keresztet a maroslelei KDNP újította fel, a rendezvényen részt vett Latrocai Csaba miniszterhelyettes, a KDNP ügyvezető főtitkára és Drimba Tibor polgármester, a KDNP helyi elnöke is.

Kiss-Rigó László

Az 1912-ben emelt keresztet a szeged-csanádi megyéspüspök, Kiss-Rigó László szentelte újra.

Latorcai Csaba, a KDNP ügyvezető főtitkára az ünnepségen azt mondta, a kereszt Krisztus dicsőséges feltámadásának szimbóluma, amely egyszersmind az égiek felé irányítja tekintetünket.

Latorcai Csaba

A politikus úgy fogalmazott, szimbolikus a felújított kereszt újraszentelése, hiszen míg Nyugat-Európában éppen eltávolítják a kereszteket, templomokat becstelenítenek meg, keresztény hitükért embereket hurcolnak meg, addig Magyarországon közösen, összefogással megújítjuk e szent szimbólumokat.

Európa elvesztette hitét, és ezzel feladta békéjét és biztonságát - mondta.

Számunkra, magyarok számára a kereszt annak a kétezer éves európai és magyar kultúrának forrása, amelynek köszönhetően a magyarság otthonra talált a Kárpát-medencében. Megmaradtunk, s szellemi és lelki értelemben egyaránt gazdagodunk mind a mai napig"

- hangsúlyozta a főtitkár.

Keresztfelújítás Maroslelén

Emlékeztetett, a KDNP tavaly novemberben fogalmazta meg a Fogadj örökbe egy keresztet! felhívását, amelyhez folyamatosan csatlakoznak újabb közösségek és magánszemélyek. A kezdeményezés célja, a települések közterein, utak mentén álló keresztek megmentése, felújítása, "hogy örökül hagyjuk azokat a következő nemzedéknek" - fogalmazott Latorcai Csaba, hozzátéve, ez hitvallás is egyben, kiállás meggyőződésünkért.

A maroslelei kereszt újraszentelésén

Fontos ez olyan időben, amikor háború, gazdasági nehézségek és az eltörlés kultúrájának hangzavarában egyre nehezebb hallatni hangunkat és hirdetni az élet igenlését. Minden egyes kereszt felújítása egy-egy igen az életre, tanúságtétel Krisztus, keresztény kultúránk mellett - szögezte le a politikus.

Maroslelei templom és kereszt

Latorcai Csaba kitért arra is, az elmúlt másfél évtized során a községben számos beruházás valósult meg, amelyhez hozzájárult a helyi polgárok önkéntes munkája is.

A kormány célja, hogy kistelepülésen élni ne életminőségek közötti különbséget, hanem életstílus melletti választást jelentsen.

A vidék népszerűségének és megtartó erejének növeléséhez, versenyképes, megélhetést biztosító, helyben elérhető munkahelyekre és magas életszínvonalat nyújtó szolgáltatásokra van szükség - hangsúlyozta a területfejlesztési parlamenti államtitkári posztot is betöltő kereszténydemokrata politikus.

Drimba Tibor, Latorcai Csaba, Kiss-Rigó László

Latorcai Csaba arra kért mindenkit, hogy országszerte folytatódjon a keresztek örökbefogadása, felújítása, állítsanak minél több helyen új, modern kereszteket is a településeken, az utak mentén.

Állítsunk minél több keresztet a békéért"

- mondta.

Drima Tibor és Latorcai CsabaDrimba Tibor polgármester, a KDNP maroslelei szervezetének elnöke többek között arról beszélt, milyen meghatározó szerepet játszott Dessewffy Sándor a település fejlődésében.

A keresztet a maroslelei KDNP újította fel.

KDNP, Maroslele