Ukrajnai háború – Hollik István: A háborúpárti Donald Tusknak nem számít a magyarok biztonsága

A Fidesz–KDNP szerint a „háborúpárti” Donald Tusknak és magyar baloldalnak sem számít a magyar emberek biztonsága.

Hollik István, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója hétfői, MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában arról beszélt, hogy a baloldal március 15-ei „kampányrendezvényére” egy „bukott brüsszeli politikust”, Donald Tuskot hívta meg.

Szerinte a választás nem véletlen, hiszen Donald Tusk – úgy, ahogy a magyar baloldal is – azon az állásponton van, hogy Magyarországnak fegyvereket kellene küldenie a háborúba. Hozzátette: a brüsszeli politikus ezt alátámasztandó azért is kritizálta korábban hazánkat, mert a kormány a magyar emberek biztonsága érdekében nem engedett át Magyarország területén Ukrajnába tartó fegyverszállítmányokat.  

  

Hollik István hangsúlyozta: Donald Tusk ezen felül sokkal szigorúbb szankciókat is követelt, amelyek pedig a magyar energiaellátást veszélyeztetnék. „Tehát teljesen nyilvánvaló, hogy a háborúpárti Donald Tusknak nem számít a magyar emberek biztonsága, és az elmúlt napok nyilatkozatai azt mutatják, hogy a baloldalnak, Gyurcsány Ferencnek és Márki-Zay Péternek sem” – jelentette ki.

Úgy értékelt: ha az ő döntésükön múlna, Magyarország „már rég belesodródott volna ebbe a háborúba”.

A Fidesz –KDNP kommunikációs igazgatója leszögezte: a kormányoldal ezt nem fogja engedni, jöjjön a nyomás akár Brüsszeltől vagy a magyar baloldaltól.

Magyarországnak ki kell maradnia ebből a háborús konfliktusból, csak így védhetjük meg a magyar emberek békéjét és biztonságát – összegzett.