Üldözött keresztények támogatása: Donald Trump főtanácsadója gratulált a magyar kormánynak

A múlt héten az USA kormánya konferenciát szervezett Washingtonban a vallási közösségek védelme és a vallásszabadság világszintű biztosítása érdekében, amelyen Szijjártó Péter külügyminiszter és Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára személyében a magyar kormány is képviseltette magát.

Ezt a tanácskozást minden évben megrendezik, ugyanis a Trump-kormányzat egyik prioritása a vallásszabadság biztosítása világszerte.

Azbej TristanMike Pence, az Amerikai Egyesült Államok alelnöke (Fotó: Azbej Tristan blogoldala)

A konferencián felszólaló Szijjártó Péter többek között beszámolt arról, hogy a magyar kormány az iraki Telszkuf településen 991 korábban elüldözött keresztény család lerombolt házát építette újjá és 31 keresztény templom felújításában vesznek részt Libanonban, valamint keresztény közösségek iskoláit, kórházait és templomait támogatják a Közel-Keleten.

Tárgyalás közben: Szijjártó Péter külügyminiszter (jobbról a harmadik) és Azbej Tristan államtitkár (jobbról a második) (Fotó: Azbej Tristan blogoldala)

A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára, Azbej Tristan a Facebook-oldalán adta hírül, hogy Donald Trump főtanácsadója, Jared Kushner a rendezvényen gratulált a magyar kormánynak az üldözött keresztényekért tett erőfeszítéseihez, és részleteiben ismerte a magyar kormány iraki humanitárius projektjeit.

Szijjártó PéterMark Green, az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) főigazgatója és Szijjártó Péter külügyminiszter (Fotó: Azbej Tristan blogoldala)

Azbej Tristan a Facebookos bejegyzésében az összejövetel témájához kapcsolódva Szijjártó Péter konferencián elhangzott beszédéből idézett : "elfogadhatatlan az a nemzetközi nyilvánosságban fel-felsejlő vélekedés, amely szerint a keresztényellenesség a diszkrimináció utolsó elfogadható formája lenne. A keresztényeknek ugyanúgy jár a vallásszabadság és a biztonságos élethez való jog, mint bármely más közösségnek a világon.”

Az államtitkár megtisztelőnek nevezte a lehetőséget, hogy a külügyminiszteri delegációhoz csatlakozva részt vehetett a Washingtonban megrendezett, vallásszabadságról szóló nemzetközi miniszteri konferencián és közreműködhetett a magyar kormány, üldözött keresztények megmentését és megsegítését célzó projektjének bemutatásában.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!