Vadászati világkiállítás – Jótékonysági borárverést tartottak vadállatmentő központok támogatására

Több mint 6 millió forint gyűlt össze az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás jegyében tartott jótékonysági borárverésen, amelynek bevételéből vadállatmentő központokat támogatnak.

A szervezők szerdai közleménye szerint a világkiállítás rendezvénysorozatának kiemelt állomásaként, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kovács Zoltán, a világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos fővédnökségével rendezett árverésre 18 tételt ajánlottak fel a Junibor – Fiatal Borászok Egyesülete tagjai.

Hortobágyi MadárkóházA Hortobágyi Madárkórházban meggyógyított fehér gólyát engednek szabadon 2021. március 15-én (Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt)

Az aukció célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a vadászat ősi hagyománya és a fenntartható természetvédelem közötti párhuzamra, a vadászok felelősségére.

A Tegyünk a vadon élő állatokért! címmel kedden megtartott árverésen 6 millió 140 ezer forint folyt be, amelyből arányosan elosztva négy vadállatmentő központot, a Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpontot, a Hortobágyi Madárkórházat, a Tüskevár Vad és Egzotikus Állatvédő Alapítványt, valamint a Mályi Természetvédelmi Egyesületet támogatják.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!