Vejkey Imre: 15 éve volt a kettős állampolgárságról szóló népszavazás

Vejkey Imre (KDNP) a 15 évvel ezelőtti, kettős állampolgárságról szóló népszavazásról emlékezett meg az országgyűlésben, hangsúlyozva, hogy az akkori kormány, Gyurcsány Ferenc vezetésével nemzetellenes kampányt folytatott 2004-ben.

Vejkey Imre (KDNP) frakcióvezető-helyettes

Így vált Trianon után 2004-es népszavazás a magyar nemzet újabb sötét éjszakájává - mondta. Kiemelte: Fidesz-KDNP 2010-ben újra egyesítette magyar nemzetet, lemosva ezzel azt a szégyenfoltot, hogy egy kormány nemet mondott saját nemzet tagjaira.
    
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hangsúlyozta: a kormány mindent megtesz azért, hogy gyógyítsa a balliberálisok által 15 éve okozott sebeket. Úgy vélte: „őrült önzés" jellemezte az akkori baloldali kormányt, ennek jutalma pedig az volt, hogy a plakátokon szereplő Bangóné Borbély Ildikó képviselői helyet kapott az MSZP-frakcióban és tovább hordozza a gyűlöletet a baloldallal együtt.
    
Kiemelte: az akkori kormány gyűlöletet szított magyar és magyar között, azt üzenve a szomszédos országok nacionalistái felé, hogy bármit megtehetnek a magyarokkal. Szerinte ennek következményei ma is tapasztalhatóak. Úgy vélte: a baloldali pártok nem tanultak a népszavazásból és továbbra is szembemennek a külhoni magyarok érdekeivel.

Házszabály módosítása

Mátrai Márta (Fidesz) a házszabály tervezett módosításáról azt mondta az országgyűlésben: a javaslat érinti a törvényalkotási bizottság munkáját, amelynek bővül a feladata a tárgysorozatba vételi viták lefolytatásával.
   
A kormány képviseletében Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár támogatásáról biztosította az előterjesztést.
    
Vejkey Imre (KDNP) nemzeti minimumnak nevezte, hogy az Országgyűlésnek megadják a kellő tiszteletet, aki pedig ezt nem teszi meg, az szerinte alkalmatlan arra, hogy magyar országgyűlési képviselő legyen.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!