Vejkey Imre: El kell gondolkodni az emberi jogi egyezmény felmondásán

El kell gondolkodni a strasbourgi bíróság hatályának felfüggesztésén, az Európai Emberi Jogi Egyezmény felmondásán - mondta a KDNP egyik vezérszónoka.

Vejkey Imre (KDNP) frakcióvezető-helyettes
    
Vejkey Imre ezt a „börtönbizniszt" érintő ügyekkel kapcsolatos strasbourgi ítéletekkel, valamint a migrációval kapcsolatos emberi jogi bírósági döntésekkel is indokolta.
    
Azon határozott álláspontjának adott hangot, hogy az alapjogvédelem megfelelő szintje Magyarországon biztosított. Közölte azt is: a strasbourgi döntések súlyosan sértik a szuverén Magyarország kompetenciáját, „úgy tűnik, hogy a strasbourgi ítéletek mögött globális hatalmi érdekek és csoportok érdekei húzódnak meg".
    
„Itt az idő, hogy elgondolkodjunk az Európai Emberi Jogi Egyezmény felmondásáról, vagy legalább bizonyos pontjainak felfüggesztéséről" - fogalmazott.
    
Kijelentette: „bűz van Strasbourgban", mert olyan precedensértékű ítéleteket hozott, amelyekkel „áldozatok adóforintjából a bűnözők oldalára álltak".
    
Ezért kell igazságot szolgáltatni a törvénytisztelő magyarok millióinak - hangsúlyozta.
    
A „börtönbiznisz" szerinte a joggal való visszaélés, ezért a jogot, az igazságosságot és a méltányosságot vissza kell állítani a kifizetések haladéktalan felfüggesztésével.
    
A jövő nem Brüsszelé, Strasbourgé és Sorosé - jelentette ki.
    
„Az ellenzék falaz a börtönbiznisznek, az ellenzék falaz a baloldalhoz és a Soros-hálózathoz köthető ügyvédeknek", hiszen nem támogatták a javaslat sürgősségi tárgysorozatba vételét - jelentette ki frakciótársa, Nacsa Lőrinc.
    
Bírálta Vadai Ágnest, aki szerint a kormány szabadon engedné a bűnözőket. Leszögezte: több ezerrel haladja meg a börtönben lévők száma a szocialisták idején tapasztaltakat, miközben a regisztrált bűncselekmények száma a felére csökkent. Hangsúlyosan szólt a szigorú büntetőpolitika szükségességéről.
    
Az ellenzékhez fordulva a kifizetésekről azt mondta: 8,5 milliárd forintból 35 CT-t lehet venni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!