Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun megye: 5 kereszt
Baranya megye: 12 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 4 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Vejkey Imre: Hogyan védi a kormány a nyugdíjasokat?

Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője arról beszélt hétfőn a parlamentben, hogy a jelenlegi háborús környezetben, a globális energiaválság, az élelmiszerválság és elszabaduló infláció közepette a nyugdíjasok védelme kiemelten fontos.

A nyugdíjasok megbecsülését a kormány kezdetektől fogva kiemelt célként kezelte, a nyugdíjak összege 2010 óta közel 70 százalékkal nőtt, vásárlóereje mintegy 20 százalékkal erősödött.

A kormány vállalta és tartotta is az inflációkövető nyugdíjemelést, több alkalommal nyugdíjprémiumot is fizetett, sőt, visszaadta a nyugdíjasoknak a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is.

A tavaly decemberi döntésnek köszönhetően az idősek idén februárban már kézhez kaphatták az első teljes 13. havi nyugdíjukat, jövőre a 13. havi nyugdíj februárban érkezik, emellett januárban újabb nyugdíjemelés várható.

A KDNP-s képviselő azt kérdezte, hogyan védi a kormány a nyugdíjasokat?

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában jelezte, a kormány válságkezelési módszere eltér a korábbi baloldali kormányokétól. A baloldal válsághelyzetben adót emelt, elvette a családi pótlékot, megemelte a rezsit és elvette az idősektől a 13. havi nyugdíjat. Velük szemben a Fidesz-KDNP-kormány elkötelezett az idősek mellett.

Az idősek az elmúlt 12 évben mindig számíthattak a kormányra, ez év januárjától 5 százalékkal emelte a kormány a nyugdíjakat, majd 3,5 százalékos kiegészítő emelést, novemberben pedig további 4,5 százalékos emelést hajtott végre.

Vejkey Imre a választ elfogadta.