Vejkey Imre: A kormánypárti oldal megtartja az evangéliumi parancsot

Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az adventi hangulatról, a politika felelősségéről.

Vejkey Imre (KDNP) frakcióvezető-helyettes

A politikus beszámolt arról, hogy az adventi reggel szentmisék alatt nincsenek tömve a templomok, jóval kevesebben vannak a hívek, mint a vasárnapi szentmiséken, de ezek a reggel pillanatok jóval meghittebbek.

Vejkey Imre szerint azoknak az egyházi vezetőknek teljesen igazuk van, akik azt mondják, az évnek ebben a szakában nem annak kéne fontosnak lenni, hogy ki mit vásárol, enneél sokkal fontosabb a meghitt együttlét a családdal, a szerettekkel, hiszen látni kell, létezik a mennyei Jeruzsálem, ahová minden ember törekszik. Ám ahhoz, hogy eljusson ide az ember, nem tárgyak kellenek, hanem sokkal inkább az, hogy maradandó érdemeket lehessen szerezni, amelyek a szeretetből, az odafigyelésből fakadnak.

Arra a kérdésre, hogy nem lenne-e hasznosabb, ha itthon nem az acsarkodás, hanem a béke uralkodna el legalább a karácsonyi ünnepek táján, a képviselő azt mondta, ez jogos felvetés, de látni kell, a világban sincs éppen béke, ezt tükrözik vissza a különböző sajtótermékek. Ahhoz, hogy legalább ezeken a napokban legyen béke, szükség van a politikára, Vejkey Imre megjegyezte, ő maga ehhez úgy tud hozzájárulni, hogy őszintén beszélget a képviselőtársaival sok mindenről, akár Istenről, Jézusról.

Szükség van erre, mert mint megjegyezte, az emberek boldogtalanok, még az országgyűlési képviselők is azok. Megjegyezte azt is a politikus, a kormánypárti oldal még ezekben a napokban is megtartja azt az evangéliumi parancsot, mely szerint, ha megütik az egyik arcukat, akkor odafordítják a másikat is.

A teljes interjú:

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!