Vejkey Imre: A nyereségvágy és a szeretetlenség pusztítja a világot

Vejkey Imre (KDNP) az 1956-os szabadságharc hősei előtt hajtott fejet a nemzeti gyásznapon az Országgyűlésben. A képviselő beszámolt a 3. Magyar Nemzeti Imareggeliről, amelyet Budapesten rendeztek októberben.

Vejkey Imre (KDNP) frakcióvezető-helyettes

Elmondta: 26 országból közel kétszázan jöttek el az eseményre, amelyen a teremtett világ, az emberiség és a családok védelméről beszéltek, valamint rávilágítottak arra, hogy a mohóság, a nyereségvágy és a szeretetlenség pusztítja a világot, az emberi kapcsolatokat és a családokat.
    
Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkár szerint jogos igény a választók részéről, hogy legyenek olyan ügyek, amelyek a politikai csatározásokon felül állnak, és a kereszténység lehet egy ilyen érték. Mint mondta, az imareggelik hagyománya az Egyesült Államokból indult 65 évvel ezelőtt, és azóta ezen minden amerikai elnök részt vesz most már több ezer vendég jelenlétében.
    
Elmondta: a magyar imareggeliket Vejkey Imre, kormánypárti és Teleki László ellenzéki képviselő társelnöksége mellett, Balog Zoltán, volt miniszter alapította. Az államtitkár szerint az imareggelik a világban arra hívják fel a figyelmet, hogy a keresztény hit megvallásának igenis helye van a politika világán belül is, nem feltétlenül a parlamenti viták során, hanem olyan alkalmakkor, amikor közös pontot keresünk a képviselők között.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!