Véleményt nyilvánított volna a keresztény fiú a Pride-on, elvitte a rendőrség

Hazánkban véget ért, Lengyelországban viszont még csak most kezdődik a Pride-hónap, melynek részeként Płock városában is szivárványos karnevált rendeztek a helyi homoszexuálisok – írja a Pesti Srácok. A mutatvány azonban nem aratott osztatlan sikert: egy 15 éves fiú, Jakub Baryla egy kereszttel a kezében állt ki a vonuló tömeg elé, mivel, mint mondta, a menet résztvevői megsértették katolikus hitét azzal, hogy szivárványos jelképeikkel meggyalázzák a szakrális jelképeket és a lengyel zászlót. Természetesen egy jogvédő sem kelt Jakub segítségére, helyette a rendőrök vitték el a helyszínről.

 

Jakub Barylát elviszik a rendőrök (Fotó: wpolityce.pl)

Olvastam a médiában, hogy a tettemmel a politikai karrieremet szolgálom. Ez nem igaz, és ez engem nem érdekel. Nem akarok politikus lenni. Pap szeretnék lenni – nyilatkozta Jakub Baryla az eset után, a Katolikus Válasz cikke szerint. A fiú azt is elmondta, hogy először nem mert szembemenni a felvonulással. Félt, hogy a “toleráns és elfogadó” liberális lobbi egy életre megbélyegezné kiállásáért, azonban mikor meglátta, hogy a Płock városában rendezett Pride-felvonuláson a Czestochowai Szűzanya képét viszik a tömegben, amin a Szűzanya glóriáját szivárvány színűre rajzolták át, érezte, hogy cselekednie kell.

Kértem egy keresztet egy płocki plébánia papjától. A pap attól tartott, hogy az ateisták majd meggyalázzák a Szent Keresztet, de azért mégiscsak adott nekem egy feszületet. Szerettem volna, ha minél több ember látja a gesztusomat. Szerettem volna, ha reagálnak rá, ha beszélnek róla – nyilatkozta a wpolityce.pl nevű lengyel portálnak.

A papnak készülő fiú ezután a felvonulásra sietett, ahol egyedül, a keresztet magasba tartva próbálta útját állni a felvonulásnak.

Először a kereszttel a kezemben a rendőrsorfal elé álltam, ami a menetet védte. Később leültem a járdára, és latinul imádkoztam a Salve Reginát. Isten Anyjához imádkoztam, a tisztaság ideáljához. Rendőrök jöttek oda hozzám, és kérték, menjek el onnét. Én azt mondtam nekik: nem tehetem, mert a menet résztvevői a katolikus hitemet sértik, és meggyalázzák a lengyel zászlót azzal, hogy szivárványt rajzolnak rá – mesélte a lapnak. Jakubot persze – ahogy arra a fiú számított is – természetesen azonnal letámadta a liberális média. Szerintük a fiú viselkedése kirekesztő volt, az egész magánakciót pedig csak azért találta ki, hogy saját magának kovácsolhasson belőle politikai tőkét. Ennyire toleráns az elfogadásért lobbizó liberális média.

Totalitárius LMBTQ

A meleglobbi egyik legnagyobb ellenzője, Athanasius Schneider kazah püspök is megszólalt az Európa-szerte “ünnepelt” melegbüszkeség-parádék kapcsán. A konzervatív katolicizmus egyik legfontosabb képviselőjének tartott Schneider a Katolikus Válasz blog által lefordított írásában kifejtette: az a fajta erőltetett népszerűsítése a másságnak, ami jelenleg a világban zajlik, a legsötétebb totalitárius diktatúrák ideológiai átnevelésére emlékeztet. A püspök szerint az emberi történelem során – a bolsevik és náci diktatúrákat leszámítva – példátlan, hogy ilyen erejű ideológiai nyomást gyakoroljanak az emberekre. Schneider úgy látja, ennek egyetlen ellenpólusa az egyház maradt, azonban úgy tűnik, már ez sem teljesen egyértelmű, köszönhetően azoknak az egyházi személyeknek, akik nyíltan támogatják a meleglobbit.

Az elmúlt évtizedekben elkezdtek terjedni a melegbüszkeség-parádék a nyugati világ nagyvárosaiban. Ennek az egyre terjedő jelenségnek a világos célja az, hogy a nyugati világ összes városának köztereit, hosszú távon pedig a világ összes városát elfoglalják – a muszlim országok kivételével, mivel azokban tartani lehet az előreláthatóan erőszakos ellenreakcióktól.
Propagandafelvonulások

Ezeket a demonstrációkat hatalmas anyagi és logisztikai támogatással valósítják meg, a közélet legbefolyásosabb erői – a politikai elit, a közösségi média, valamint nagyhatalmú gazdasági és pénzügyi szereplők – által támogatott propaganda kíséretében. A közszereplők ilyen egyöntetű támogatása a történelem totalitárius rendszereire volt jellemző, amelyek azért alkalmazták ezt, hogy a társadalomra egy bizonyos ideológiát ráerőltessenek. Az úgynevezett melegbüszkeség-demonstrációk félreérthetetlenül a különféle múltbéli totalitárius politikai rezsimek propagandafelvonulásaira hasonlítanak.

Van azonban a közéletnek egy nagyon fontos hangja, amely mostanáig – legalábbis nagymértékben – még nem csatlakozott a melegbüszkeség-parádék támogatóinak egyhangú kórusához. Ez a hang a katolikus egyházé. A homoszexualista genderideológia önkényuralma most a legambíciózusabb célját akarja megvalósítani: az ellenállás utolsó bástyája, a katolikus egyház bevételét. Mostanra sajnos ez a cél bizonyos mértékig teljesült, mivel láthatjuk, hogy egyre több pap, sőt, püspökök és bíborosok is különféle módokon fejezik ki nyilvánosan a támogatásukat e totalitárius felvonulások, az úgynevezett “meleg büszkeség” felé – írja állásfoglalásában a püspök.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!