A világban zajló háborúkról szól a nemzetközi keresztény konferencia, melyen Orbán Viktor is felszólalt

Orbán Viktor miniszterelnök az olaszországi Frascatiban részt vesz a Katolikus Törvényhozók Nemzetközi Hálózata (ICLN) vasárnapig tartó 15. éves konferenciáján - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Háborúban a világ – állandó válságok és konfliktusok: mit jelent mindez számunkra? – volt a témája annak az olaszországi Frascatiban, a Katolikus Törvényhozók Nemzetközi Hálózata (ICLN) által szervezett vasárnapig tartó konferenciának, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is felszólalt.

Orbán Viktor, Hölvényi György és Azbej Tristan is részt vett a konferencián

A Katolikus Törvényhozók Nemzetközi Hálózata egy 2010-ben létrehozott, pártok feletti szervezet, amely a Szentírás és a katolikus egyház társadalmi tanítása talaján áll. A keresztény parlamenti képviselők szellemi támogatása és kapcsolatépítése céljából évente egy központi konferenciát szervez – ismertette Havasi Bertalan.

Az ICLN bejegyzése szerint egy nonprofit korlátolt felelősségű társaság (ICLN gemeinnützige GmbH) az osztrák társasági jog szerint, állandó személyzettel és székhellyel Bécsben, valamint jogilag és pénzügyileg független partnerirodával Washington D.C.-ben, továbbá képviseleti irodákkal Nairobiban és Szingapúrban. Nemcsak pártok felettiek, függetlenek is, hiszen kizárólag részvételi díjakból és gondosan átvizsgált magánadományokból finanszírozzák magukat intézményi vagy kormányzati kapcsolatok nélkül.

A konferencián részt vett a KDNP két alelnöke is: Hölvényi György európai parlamenti képviselő és Azbej Tristan, az üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkár is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!