Zrínyi Miklósra emlékeztek Zalában

November 17-én pénteken Zalaegerszegen, majd november 20-án hétfőn a határmenti szlovén és horvát településeken Zrínyi Miklós költő és hadvezér emléke, munkássága előtt tisztelegtek a vármegyei kereszténydemokraták civil szervezeti kollégáikkal együtt. A november 20-i történelmi emléktúrát Paál István szervezte.

A november 17-i rendezvényen megemlékező beszédet mondott Pácsonyi Imre. A Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke arról beszélt, hogy Zrínyi Miklós különleges stratéga volt, európai távlatokban is egyedülálló katonai tehetség, és úgy harcolt a török ellen, mint senki más. A megemlékezésen több vármegyei hagyományőrző szervezet helyezett el koszorút, Zalaegerszeg nevében Balaicz Zoltán polgármester és Gecse Péter alpolgármester koszorúzott.

November 20-án a horvátországi Zrínyi-megemlékezésekhez csatlakozott a Zalai Magyar Nemzeti Szövetség és a Rákóczi Szövetség Zalaegerszegi Szervezete.

Paál István, a két zalai szervezet elnöke a ZAOL-nak küldött beszámolójában hangsúlyozta:

immáron 15 éves hagyomány, hogy a Trianon után elcsatolt, valaha Zala vármegyéhez tartozó szomszédos területek magyar történelmi emlékeit rendszeresen látogatják.

Ennek jegyében csatlakoztak a horvátországi Zrínyi ünnepséghez, a szervezet tagjai mellett idén dr. Császár Zoltán, a KDNP Zalai Választmánya elnöke és a keszthelyi Bognár Károly, a Keresztény Gondolkodású Honvédelmi Egyesület képviselője vett részt az egész napos programon.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!