Átadták az új miskolci légimentő bázist

Átadták a csaknem 700 millió forintos költségvetési forrásból épült új mentőhelikopter-bázist kedden Miskolcon.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke elmondta, az országban hét légimentő bázis működik, ahol kilenc mentőhelikopter teljesít szolgálatot, a teljesen új és korszerű miskolci állomás sok tekintetben gyorsabbá és biztonságosabbá teszi a mentést.

Évente országosan 3800 riasztást kapnak a légimentők, vagyis naponta átlagosan tíz esetben vonulnak ki helikopterrel a mentősök valamilyen balesethez vagy más riasztáshoz

 

– ismertette az államtitkár.

A beruházásra kitérve hangsúlyozta, a mintegy 700 millió forintból létrehozott bázisról biztonságosabban szállhatnak fel a mentőhelikopterek, és gyorsabban érhetnek a riasztás helyszínére, valamint kényelmesebbek a munkakörülmények.

Rétvári Bence azt mondta, a szankciók és a háborús nehézségek ellenére a következő évben 425 milliárd forinttal emelkedik az egészségügyre fordítható keretösszeg Magyarországon.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója hangsúlyozta, az idén 75 éves szervezet története összefonódik a légi mentéssel, ez a mentőegység különleges helyet foglal el a mentőszolgálatnál.

Az OMSZ 2020-ban adta át a Készenléti Rendőrségnek a légimentő társaság működtetését, ez jó döntés volt – tette hozzá –, hiszen néhány hónapja a szekszárdi, most pedig a miskolci mentőbázist újulhatott meg.

Csató Gábor hozzáfűzte, a miskolci fejlesztés után a marcali légimentő bázis átadására lehet készülni.

Az átadáson részt vett Tarcsa Csaba, a Készenléti Rendőrség parancsnoka és Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője is.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!