Hargitai János: Minek köszönhető a 4,9 százalékos gazdasági növekedés?

Hargitai János (KDNP) azt kérdezte az Országgyűlésben, hogy minek köszönhető a tavalyi évben elért 4,9 százalékos gazdasági növekedés.

Hargitai János országgyűlési képviselő, a KDNP ügyvezető alelnöke, az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke

A politikus úgy fogalmazott, hogy a kormány elmúlt tíz éves tevékenységének a nyomán Magyarországon ma érdemi gazdaságépítő munka folyik. Folyamatosan nőnek a bérek, a foglalkoztatottság 70 százalék feletti, a munkanélküliségi ráta 3,4 százalék alá csökkent - említett néhány példát.
    
Az eurózóna növekedése azonban lassul, fel kell készülni egy stagnáló környezetre - tette hozzá a képviselő, aki kíváncsi volt a magyar gazdaság növekedési kilátásaira is.
    
Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára azt felelte, hogy a magyar gazdaságban 2013-ban történt meg a fordult, az azóta bekövetkezett gazdasági növekedésnek stabil alapjai vannak.
    
Szavai szerint ez a növekedés a kormányzati intézkedéseknek, a folyamatosan növekvő lakossági fogyasztásnak, a piacbővülésnek valamint az uniós forrásoknak köszönhető. Hozzátette, az uniós források felhasználásában Magyarország az élmezőnyben van.
    
Az államtitkár a kormányzati döntések közül kiemelte a társasági adó kulcsának és a szociális hozzájárulási adó mértékének csökkentését.
    
A képviselő a választ elfogadta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!