Juhász Hajnalka: Az a történelmi bűn, ha valaki megkérdőjelezi a keresztényüldözést

Juhász Hajnalka miniszteri biztos, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője a napokban reagált Bősz Anett korábbi Facebook-bejegyzésében tett nyilatkozatára, amelyben a liberális politikus történelmi bűnnek nevezte, ha valaki az Iszlám Állam által elkövetett Srí Lanka-i keresztényellenes merényletet keresztényüldözésnek titulálja.

Srí Lanka

Juhász Hajnalka miniszteri biztos rámutatott, hogy történelmi bűnről akkor beszélhetünk, ha valaki a konkrét, a Srí Lanka-ihoz hasonló tényeket politikai, vagy ideológiai alapon meri megkérdőjelezni. A miniszteri biztos a liberális megközelítés mögött az elköteleződés hiányát látja: ha valaki erős az identitásában, hitében, mentalitásában, és kellően bátor elköteleződni egy ügy képviselete iránt, az tiszteletet érdemel.

„Nem lehet úgy egyensúlyt fenntartani, hogy nem vállaljuk fel sem a tényeket, sem azok következményét. Magyarország Alaptörvénye és a nemzetközi hírű kutatóintézetek keresztényüldözéssel foglalkozó kutatásainak ténye is arra ösztönöz, hogy az üldözött keresztények mellett szót emeljünk” – fogalmazott Juhász Hajnalka az egyre növekvő mértékű, a genocídium, vagyis a népirtás nemzetközi büntetőjogi kategóriájába sorolható keresztényellenes jelenségekkel kapcsolatban.

Megkérdőjelezhetetlen szimbolikája van a Srí Lanka-i robbantás alkalmával a Krisztus-szoborra fröccsenő keresztény áldozatok vérének – hangsúlyozta a miniszteri biztos a a Pesti Srácoknak adott interjújában, mely teljes terjedelmében ide kattintva olvasható el.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!