Soltész Miklós: Egy kápolna vagy templom felújítása is a társadalom szolgálatának üzenetét hordozza

Az egyház nem önmagában áll, bár egy templom gyönyörű szép, és megadja egy város jellegét, egy kápolna gyönyörű szép, és megadja egy hegynek a kedvességét, de sokkal inkább az a fontos, amit az épületen keresztül üzen az egyház: a társadalom szolgálata – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP politikusa vasárnap Esztergomban.

SoltészSoltész Miklós a Kálvária-kápolna megújulása alkalmából tartott ünnepségen hangsúlyozta, ha templomaink megtelnek lélekkel, imádsággal és szeretettel, akkor azt a szolgálatot, amelyet a társadalom érdekében az egyházak végeznek a betegekért, a gyermekekért, a nevelésükért, az idősekért, a fogyatékossággal élőkért, és sok mindenki másért, át tudják adni, hogy a templomba járók mindezeket tovább vigyék.

Hozzátette,

amikor bárki megkérdezi, miért fontos, miért tartjuk szükségesnek akár a kormány, akár egy város részéről, hogy megújuljanak templomaink, kálváriáink, kápolnáink, akkor azt kell mondanunk, hogy a lelket és a közösséget kell erősíteni.

Az eseményre készült háttéranyag szerint az esztergomi belvárosi Kálvária-kápolna felújítását az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye végezte el és a munkálatokat a Komárom-Esztergom vármegyei település önkormányzata 15 millió forinttal támogatta. A helyreállítás első lépéseként lekerült az épület toronysisakja és tetőszerkezete, amit – ideiglenes lefedés alatt – tavaszig tartó falszárítás követett. Ezután kezdődött meg a rendkívül rossz állapotban lévő kápolna külső felújítása.

A Kálvária-kápolna a Vaskapu nyugati lejtőjén, az úgynevezett Kálvária-hegy tetején áll. A neoromán stílusú kápolna 1900-ban épült.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!