Soltész Miklós: Soros „civil" szervezetei Magyarország ellen uszítanak Brüsszelben

Salacz László (Fidesz) az Országgyűlésben hangsúlyozta: világossá kell tenni, hogy hazánkban a bűnözőknek nem jutalom, hanem büntetés jár, valamint azt is, hogy senkinek nincs joga beavatkozni a magyarok hétköznapi életébe feszültségek generálásával.

Soltész Miklós (KDNP), egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár
    
Közölte: az elmúlt hetekben a társadalom igazságérzetét alaposan megrázó ügyek kerültek elő, ilyen a börtönbiznisz vagy a gyöngyöspatai szegregációs ügy, amelyek hátterében külföldről pénzelt szervezetek agitálásáról van szó. A Soros-alapítvány kifizetési listáján szereplő provokátorok korábban is tettek kísérleteket a kormány megbuktatására, és ebben a kisebbségi csoportok hergelésétől, a joggal való visszaéléstől sem riadnak vissza - fogalmazott.
   
 A politikus úgy vélte, éppen ezért kiváló ötlet a nemzeti konzultáció, mert így magyarok széles tömege mondhatja el a véleményét a mindennapjaikat meghatározó kérdésekről. A konzultáció ezért alkalmas egyetértési pontok kialakítására - tette hozzá.
    
Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár válaszában elmondta: Soros György „úgymond civil szervezetei" különböző témákban az egész országot megrázó lépéseket tesznek, ilyen a börtönbiznisz, amelynek keretében 12 ezer pert indítottak. További témaként említette az illegális migrációt, ezek a szervezetek - mondta - szervezik a bevándorlást és Magyarország ellen uszítanak Brüsszelben.
    
Kiemelte: a nemzeti konzultáció révén az emberek választ adhatnak ezekre a kérdésekre, és a válaszokat a jogalkotásnak kötelessége figyelembe venni, ezek alapján meghozni döntéseit.
    
A képviselő elfogadta a választ.