Folytatjuk a rezsicsökkentést

Magyarországon folytatódik a rezsicsökkentés – jelentette be Orbán Viktor az Európai Unió állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón. Mint mondta: a magyar kormánynak nincs vitája Angela Merkel német kancellárral, és a Fidesznek sincs a kormányzó CDU-val. Felhívta a figyelmet: Németországban az ősszel választások lesznek, és Magyarország nem akar a német belpolitikába sem beavatkozni, sem a kampány témájává válni.

A kormány a vállalatok által használt energia árát is állami eszközökkel fogja csökkenteni - szögezte le a miniszterelnök. Orbán Viktor egyúttal világossá tette, hogy Magyarország érdekelt az egységes uniós energiapiac létrejöttében, de ennek megvalósulását rövid távon nem, csak középtávon látja elképzelhetőnek.

A matematika szabályai szerint Magyarországnak ki kellene kerülnie a túlzottdeficit-eljárásból – fogalmazott Orbán Viktor. A miniszterelnök úgy vélekedett, hogy ez hosszú és fájdalmas folyamat volt. Elmondta, hogy a kormányon belül is vita van akörül, vajon szükség van-e a két hete bejelentett összes intézkedésre. Ő, személy szerint annak a híve, hogy a kiadási zárolásokon kívül bizonyos egyszeri kiadásokat egyszeri bevételekből fedezzenek az állami vagyon terhére, megemeljék a pénzügyi tranzakciós illetéket, a bankadót, az „energiaadót”, és bevezessenek egy új reklámadót. Orbán Viktor hozzátette azonban, hogy ez még nem kész döntés.

A magyar kormánynak nincs vitája Angela Merkel német kancellárral, és a Fidesznek sincs a Németországban kormányzó CDU-val - hangoztatta a miniszterelnök. Felhívta a figyelmet: megkerülhetetlen tény, hogy Németországban az ősszel választások lesznek, és Magyarország nem akar a német belpolitikába sem beavatkozni, sem a kampány témájává válni. A kormány tagjait is utasította, hogy ne kommentálják a német választási kampány eseményeit - húzta alá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!