Közösségépítésre is kiválóak a május elsejei szabadtéri rendezvények

A természet megújulásával együtt az emberek megújulását is ünnepeljük május elsején, de az ilyenkor országszerte tartott szabadtéri rendezvények a helyi közösségek erősítését, építését is szolgálják – jelentette ki Harrach Péter a Pest megyei Sződligeten rendezett majálison. Mint mondta: fontosnak tartja, hogy a kampány, illetve a választások végeztével egy-egy térség nyertes képviselője már ne pártszínekben jelenjen meg, hanem mindenki képviselőjeként látogasson el minél többször a hozzá tartozó településekre. 

A KDNP alelnöke, aki a 34 települést – közöttük Sződligetet – magában foglaló 4-es számú egyéni választókerületben szerzett mandátumot az április 6-i országgyűlési választáson, együtt hallgatta meg az ünneplőkkel a 21 csapat indulásával rendezett vadételfőző-verseny eredményhirdetését, majd bekapcsolódott a Duna-parti ünneplésbe.  

Harrach Péter az MTI érdeklődésére kifejtette: fontosnak tartja, hogy a kampány, illetve a választások végeztével egy-egy térség nyertes képviselője már ne pártszínekben jelenjen meg, hanem mindenki képviselőjeként látogasson el minél többször a hozzá tartozó településekre.   

Mint mondta, a május elsejei ünnep jó alkalom arra, hogy a kibővült választókerület négy "új tagjával" - Váccal, Vácrátóttal, Őrbottyánnal és Sződligettel – is elkezdje az alaposabb ismerkedést, ám a helyi majálisok közül most csupán a két utóbbira futotta az időből. A kereszténydemokrata politikus szerint az emberek lassan kezdenek kitörni a fásultságból, s – főleg a kisebb településeken - egyre jobban visszatér az egymással való kötetlen találkozás igénye.  

Tapasztalatai szerint ha akadnak is feszültségek, azok nem politikai jellegűek, inkább emberi okokra vezethetők vissza. Az önkormányzati választások közeledtével például nemegyszer a helyi vezetők ambícióinak ütközése okozhat problémákat - mondta, hozzátéve: ezért is indokolt és szerencsés, hogy minél több helyen s minél gyakrabban rendezzenek a majálisokhoz hasonló, a civil szervezetek kohézióját is erősítő szabadtéri összejöveteleket.    Mint mondta, küzdeni kell a kettős mércék ellen, amelyek értelmében a magyar alaptörvénnyel kapcsolatban Európa számon kérte országunkon a kisebbségi jogok érvényesítését, egyes országok kettős állampolgárságot tiltó jogszabályai esetében azonban nem lát beavatkozási lehetőséget.   

Az erzsébetligeti találkozón a vendégeket Szatmáry Kristóf, a Fidesz országgyűlési képviselője és Kovács Péter (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester fogadta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!