Az örmény egyházfő hálás Orbán Viktornak

Levélben köszönte meg II. Karekin örmény katolikosz Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy a magyar kormány erőfeszítéseinek köszönhetően örmény hadifoglyok kiszabadultak és biztonságban hazatérhettek Azerbajdzsánból Örményországba - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár pénteken.

MTI

Ezekben a népünk és országunk számára nehéz időkben ez egy nagyszerű karácsonyi és újévi ajándék - írta az örmény pátriárka, kifejezve szívélyes elismerését az örmény nemzet dicséretre méltó és értékes magyar támogatásáért.

Az Úr, a mi Istenünk tartsa és őrizze meg Magyarország népét és tisztségviselőit, s adjon számukra sok boldog és gyümölcsöző esztendőt"

- zárta levelét IIKarekin.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter december 29-én jelentette be, hogy a Magyar Honvédség repülőgépe aznap a déli órákban előbb Bakuban, majd fedélzetén az örmény állampolgárokkal Jerevánban landolt.

Az azeri fél nagylelkűségének és a Magyar Légierőnek köszönhetően öt ember ma hazatérhetett a családjához az emberiesség közös értékei jegyében"

- közölte akkor a miniszter.