Megduplázódott az aktívan sportoló gyermekek száma az országban [+videó]

2010 óta megduplázódott, 250 ezerről mintegy 500 ezerre nőtt az igazoltan sportoló gyermekek száma az országban – mondta Simicskó István honvédelmi miniszter kedden tartott sajtótájékoztatóján. A KDNP alelnöke az újbudai Lágymányosi Óvodában tartott tájékoztatójában elmondta, hogy a felnőtt lakosság aktivitása is változott, hiszen míg 2009-ben mindössze 5 százalékuk sportolt rendszeresen, mostanra ez az arány megközelíti a 20 százalékot.


(Fotó: Árvai Károly/kormany.hu)

„Azt hiszem, hogy ez azt mutatja, hogy az a törekvés, amit a kormány megfogalmazott és célul tűzött ki maga számára(…) kezd sikereket felmutatni” − mondta a kereszténydemokrata tárcavezető. A miniszter emlékeztetett: a kormány új sportlétesítményeket, futóköröket, szabadtéri edzési lehetőségeket alakított ki, amellett, hogy sok iskolában felújították a sportpályákat is. Elmondta azt is, hogy ebből a törekvésből az önkormányzatoknak is ki kell venniük a részüket, hiszen nemcsak egészségesen kell élni, de ehhez a feltételeket is biztosítani kell.Simicskó István hangsúlyozta, hogy az egészséges életmódra való nevelésben a családoknak is nagy felelősségük van, hiszen ezzel a szemlélettel a legjobb gyermekkorban megismerkedni. A tárcavezető bejelentette, hogy az újbudai önkormányzat a Fiatal Családosok Klubjával (FICSAK) közösen egy egészséges életmódot bemutató kiadvánnyal lepi meg a kerület minden családját, és nagy erőkkel készülnek a szeptember 24-i újbudai EgészségPart elnevezésű, egész napos rendezvényre.


(Fotó: Árvai Károly/kormany.hu)

Újbuda a főváros legnépesebb kerülete, mintegy 150 ezren élnek ott. A honvédelmi miniszter, aki a kerület országgyűlési képviselője, kérdésünkre elmondta: a városrész vezetésének eltökélt célja, hogy a lakók minél nagyobb részét bevonják a közösségi életbe, amire a sport egy jó lehetőséget nyújt. A legtöbb futópálya a fővárosban a XI. kerületben található, és az utóbbi években sok szabadtéri fitneszparkot is kialakítottak.


(Fotó: Árvai Károly/kormany.hu)

A sajtótájékoztatón jelen volt dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere és Király Nóra alpolgármester. Az egészséges életmódról Vrábel Krisztina gasztroblogger, a kiadvány egyik szerzője is szólt.