„A VMSZ bizonyította, képes a délvidéki magyarság érdekeinek megjelenítésére"

Pásztor István vezetésével a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) bizonyította, képes a délvidéki magyarság, sőt az egész Vajdaság érdekeinek megjelenítésére – mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes újságíróknak  Szabadkán. A VMSZ-nek múlhatatlan érdemei vannak abban, hogy létrejöhetett a Magyar Nemzeti Tanács, ami a kulturális autonómia egyfajta megvalósulását is jelenti – közölte a keszténydemokrata politikus.

Pásztor István nélkül nem sikerült volna elérni azt sem, hogy a szerb parlament visszavonja a magyarokat diszkriminatívan sújtó vagyon-visszaszármaztatási törvényt, amely háborús bűnösnek bélyegezte volna a közösséget, és kizárta volna a kárpótlás lehetőségéből – hangsúlyozta a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke.

Az a nemzeti érdek, hogy a magyarság minél egységesebben tudjon megjelenni a közelgő szerbiai választásokon, hiszen megvan a lehetőség arra, hogy a magyarok nélkül ne lehessen kormányt alakítani Szerbiában, ami mindenképpen a magyarság és a Vajdaság érdekeinek hangsúlyos képviseletét eredményezheti – fogalmazott a miniszterelnök-helyettes.

Semjén Zsolt kifejtette, fontos, hogy a magyarság minél nagyobb arányban részt vegyen a választásokon. A politikus szerint a VMSZ azonban nem csak a kisebbségi voksokra számíthat, a párt következetesen képviselt programja azok számára is vonzó lehet, akiknek fontos, hogy a Vajdaságban megteremtett források minél nagyobb része helyben maradjon. Ez például egy a magyarsághoz etnikailag nem kötődő vállalkozó számára is növekvő lehetőségeket, javuló életkörülményeket jelenthet – tette hozzá.

A vajdasági magyar emberek a választások alkalmával levonhatják a következtetést, ki milyen eredményt ért el, mit tudott letenni az asztalra, és kinek van olyan ereje, hogy reálisan alakítsa a szerbiai politikát. A mondás szerint az oldalvonalon kívülről lehet kiabálni, de gólt rúgni csak a pályán lehet. Pásztor István nem egyszer, nem kétszer bizonyította, nem a pályán kívülről kiabál, hanem képes a gólszerzésre – mondta Semjén Zsolt.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!