„Így kívánjuk még inkább megbecsülni a nőket, az édesanyákat"

Újabb célzott támogatási forma léphet életbe a gyed-extra bevezetésével – hangoztatta szombati győri sajtótájékoztatóján Kara Ákos országgyűlési képviselő, a Fidesz megyei elnöke. Széles Sándor kormánymegbízott, a KDNP megyei elnöke arról beszélt, hogy a kormány egyértelmű szándéka, hogy támogassa a gyermeket nevelő családokat, a szülő nőket és a munkába visszatérni kívánókat.

Kara Ákos, a Fidesz megyei elnöke emlékeztetett arra: egy hagyományos családtámogatási formát bővítenek ki a gyed-extrával január elsejétől; „így kívánjuk még inkább megbecsülni a nőket, az édesanyákat" – tette hozzá.

Mint mondta, a kormányzat szándékai szerint ez a megoldás segíti a gyermekvállalást és- nevelést, valamint a jelenlegieknél kedvezőbb feltételeket biztosít a kisgyermekes szülők munkába állásához.

Győr-Moson-Sopron megyében a munkahelyvédelmi akcióterv nyújtotta lehetőségeket mintegy 33 ezren veszik igénybe, közülük körülbelül 15 százalék a járulékkedvezményt.

„A gyed-extra további komoly lehetőséget ad az ő foglalkoztatásuk támogatásához" – jegyezte meg emlékeztetve, hogy esetükben akár öt éven keresztül is érvényesíthetnek kedvezményt a munkáltatók, így még inkább érdemes lesz gyermeket nevelő anyákat alkalmazni.

Széles Sándor kormánymegbízott, a KDNP megyei elnöke az eseményen arról beszélt: a kormány egyértelmű szándéka, hogy ezzel az intézkedéssel is támogassa a gyermeket nevelő családokat, a szülő nőket és a munkába visszatérni kívánókat.

Szavai szerint a megyében jelenleg több mint 1600-an vehetik igénybe az új támogatást, amelynek eredményeként akár duplájára is emelkedhet a nők bevétele.
Emellett, emelte ki, a gyed-extrával teret nyerhet a részmunkaidős foglalkoztatás, amelynek a jövedelemszerzés mellett az is fontos eredménye, hogy az anya „olyan extra információkhoz juthat, amelyeket otthon soha nem szerezne meg", így az ellátás lejárta után könnyebben válhat a munka világának aktív résztvevőjévé.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!