„Új” MSZP, régi politika

Gúr Nándor, az MSZP új alelnöke a minap kétségbe vonta, hogy 1990 előtt Magyarországon  kommunista diktatúra működött. Újságírói felvetésre azzal a kérdéssel reagált: „ön szerint 1990 előtt csak diktatúra volt?”. Az IKSZ szerint a politikus nyilatkozata szánalmasan komikus, egyben azonban hátborzongató is. Éppen az önmaga megújulását hirdető MSZP újonnan megválasztott alelnöke bizonyítja: ez a párt valójában ugyanaz „a Párt”, amely minden erejével próbálja a Rákosi Mátyás és Kádár János által elkövetett bűnöket kétségbe vonni.

Az IKSZ természetesen tisztában van azzal, hogy a magyar szocialisták „megújulása” és „múlttal való szembenézése” valójában soha nem történt meg. Hiába húznak elő kongresszusról kongresszusra új arcokat, új neveket, vezetőik habitusa és gondolkodásmódja változatlan évtizedek óta. Gúr Nándornak az 1990 előtti, létező és a polgárok mindennapjait megnyomorító kommunista diktatúra totalitását csökkenteni igyekvő szavai is mutatják: a régi és az "új" szocialisták sem képesek viszonyukat tisztázni a letűnt rendszerhez, annak hibáit és emberiségellenes bűneit nem hajlandóak teljesen elismerni.

Az IKSZ felhívja Gúr Nándor és régi-új elvtársai figyelmét, hogy a Gerő Ernő, Rákosi Mátyás, Kádár János és társaik által fenntartott Népköztársaság igenis csak és kizárólag diktatúra volt. Ezrek és tízezrek kerültek kényszermunka- és internálótáborokba vagy hurcolták el őket a Szovjetunióba, százakat végeztek ki az ’56-os forradalom vérbe fojtása után, százezrek kényszerültek elhagyni Magyarországot üldöztetés és a lehetetlen életkörülmények miatt. Mi fiatal kereszténydemokraták olyan Magyarországon szeretnénk élni, ahol a demokratikusan megválasztott országgyűlési képviselők tisztában vannak a diktatúra és a demokrácia közötti különbséggel. Valamint ajánljuk a szocialistáknak, hogy még egyszer olvassák át Magyarország Alaptörvényének Átmeneti Rendelkezéseit: "a Magyar Szocialista Párt osztozik mindazon felelősségben, amellyel az állampárt terhelhető" – áll a közleményben.   

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!