1,2 milliárd forintos program segíti, hogy nevelőszülőkhöz kerülhessenek a gyermekek

Megújul a nevelőszülői hálózat és a képzés annak érdekében, hogy a vér szerinti családjuktól időre távol kerülő gyerekek minél jobb gondoskodásban részesülhessenek. Az összesen 1,2 milliárd forintból létrehozott program nagyban hozzájárul ahhoz, hogy egyre több gyermek nevelőszülőknél nevelkedjen, ne pedig nevelőotthonokban kelljen őket elhelyezni – mondta a Krónikának Soltész Miklós szociális és családügyekért felelős államtitkár.

A kereszténydemokrata szakpolitikus tájékoztatása szerint a tavalyi esztendőben döntött a kormány arról, hogy 2014. január 1-től lehetőség szerint egyetlen gyermek se kerüljön nevelőotthonba, inkább nevelőszülők neveljék őket. Ezt egészíti ki az a képzési lehetőség, amely 1,2 milliárd forintért közel 3500 nevelőszülő képzését segíti majd, sokkal több órában, mint ami eddig volt.

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola a Képzők képzése program keretében 100-150 oktatót készít fel – egészítette ki Fülöpné Erdő Mária, az intézmény rektora. A projekt főiskolára eső része 400 millió forint – tette hozzá.

A speciális nevelési igényű gyermekekkel való foglalkozás kérdésköre is bekerült a képzésbe, a programhoz pedig az Új Széchenyi Terv nyújt segítséget.

Magyarországon csaknem 22 ezer gyermek él állami gondoskodásban.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!