2010 májusa óta új időszak kezdődött Magyarországon, hazavárja az ország a fiatalokat + videó

A külföldön tanuló, illetve munkát vállaló fiatalok hazatérésének segítésére www.gyerehaza.org címmel honlapot indított az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség – jelentette be Stágel Bence, a szervezet elnöke Azbej Tristannal, az IKSZ alelnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján. Az alelnök úgy fogalmazott: „személyes tapasztalatunk, hogy az élet nevű játékot, bár néha kalandos itthon játszani, de végső soron megéri”. Hozzátette: hisznek benne, hogy 2010 májusa óta új időszak kezdődött Magyarországon.

A kereszténydemokrata politikus kifejtette: a honlap célja – szemben az elmúlt nyolc év „fiatalokat elüldöző” politikájával –, hogy praktikus információkkal, tanácsokkal lássák el azokat a magyar fiatalokat, akik bár jelenleg külföldön dolgoznak, tanulnak, hazatérnének Magyarországra.
    
A Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője utalt arra, hogy egy nemrég publikált akadémiai kutatás szerint a magyar középiskolásoknak mindössze 39 százaléka vallott úgy, hogy felnőttként mindenképpen Magyarországon szeretne élni. A válaszadók csaknem egyharmada külföldön telepedne le, míg további 31 százalék nem döntött. Az egyetemisták körében végzett felmérés eredményei szintén aggasztóak - jegyezte meg. A kormánypárti politikus kitért arra, hogy az elmúlt nyolc évben riasztó mértékben hagyták el Magyarországot tehetséges fiatalok. Hosszú távon a jó gazdaságpolitika, a munkahelyteremtés és a stabil jövőkép segítheti a fiatalok itthon maradását – jegyezte meg.
    
Azbej Tristan, az IKSZ alelnöke elmondta: az oldalon rendszeresen jelennek majd meg hírek ösztöndíjakról, pályázatokról és egyéb lehetőségekről. Emellett személyes interjúkkal mutatják be, hogy „milyen próbatételekkel és sikerélményekkel járhat a hazatérés”, illetve közösségi programokat is kínálnak az „akklimatizáció időszakában és azután”.
    
„Személyes tapasztalatunk, hogy az élet nevű játékot, bár néha kalandos itthon játszani, de végső soron megéri” – fogalmazott, kiemelve: hisznek benne, hogy 2010 májusa óta új időszak kezdődött Magyarországon.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!