A Fidesz-KDNP-frakció támogatja a reformlépéseket

Késő estig tartó zárt frakcióülésen ismertette a strukturális reformok tervezett lépéseit a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportjának tagjaival Orbán Viktor miniszterelnök. A képviselők támogatásukról biztosították a tervezett intézkedéseket, amelyeket kedden jelent be a kormány. Változások lesznek egyebek mellett a nyugdíjrendszerben, a közösségi közlekedésben, az oktatás területén és a gyógyszerkasszát érintően. Ez alól egyes önkormányzati feladatok állami kézbe való átadása jelentette a kivételt, amellyel kapcsolatban nem volt teljes egyetértés. A strukturális reformokat kedden jelenti be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Navracsics Tibor.

Orbán Viktor kiemelte, hogy az érintett területek kevesebb állami dotációt kapnak, de a fejlesztési forrásoknak köszönhetően minden szektorba plusz pénz jut majd, így a mérleg nem lesz negatív. Ismét megerősítette, hogy 2011 a megújulás éve, cél az adósság csökkentése: a ciklus végére a mostani 82 százalékról 65-re. A költségvetési hiány csökkentésével kapcsolatban 2011-re 2,9 százalékot, 2012-re 2,5 százalékot, 2013-ra 2,2 százalékot, míg 2014-re 1,9 százalékot jelölt meg.
    
Orbán Viktor hangsúlyozta, úgy kell átalakítani a szektorokat, hogy a lehető legnagyobb gazdasági növekedést produkálja az ország, és ne termelődjön újra az államadósság. Leszögezte azt is, hogy tisztázni kell a felelősségét azoknak, akik az országot a jelenlegi állapotába juttatták.
    
A reformok által érintett területek között szólt a nyugdíjról, amellyel összefüggésben célként azt nevezte meg, hogy egységes legyen a korhatár és a nyugdíjszámítás. Az lehetne nyugdíjas, aki elérte a nyugdíjkorhatárt.
    
A közösségi közlekedés terén a MÁV-ból, a Volánból és a BKV-ból létrejönne a Nemzeti Közlekedési Holding.
    
Az oktatást érintően napirenden van az általános iskolák állami kézbe adása, de ez még nem dőlt el. A hallgatói létszámot tekintve minden évben az állam mondaná meg, mely területen hány férőhelyre van szükség, azaz az állam rendelné meg a képzéseket a felsőoktatásban.
    
Ezen felül csökkentik majd a gyógyszerkassza állami támogatását.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a frakcióülésen arról beszélt, hogy nagy nyomás lesz rajtuk az elkövetkező időszakban, ezért teljes egységben kell cselekedni, és a frakcióknak nem a kormánnyal szemben kell pozícionálniuk magukat. Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke azt mondta, az embereknek a problémákat is világosan el kell magyarázni a megoldások felvázolása mellett. A strukturális reformokat kedden jelenti be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Navracsics Tibor.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!